Sæt grænser!

Kend og respekter dine egne grænser

Jeg har i dag måttet slette en ven på Facebook og en forbindelse på LinkedIn. Det handler om, at jeg fandt ud af, at vi havde for forskellige værdier og grænser. Og da jeg oplevede, at mine blev overtrådt, så måtte jeg sige farvel. Det bliver ikke noget stort savn, men det er stort for mig at skære mennesker ud af mit liv.

Men hvordan kunne jeg nu gøre det? Ja, bl.a. fordi jeg har en ret klar ide om, hvor mine grænser går – hvad jeg vil stå model til, og hvad jeg ikke vil stå model til. Det er den slags viden, man får, når man har oparbejdet selvrespekt.

Jeg ser jævnligt mennesker i min coaching-praksis, som for længe er blevet udsat for for meget. Og fordi de ikke fik sagt fra første gang – som kan ligge 30 år tilbage – så tror de, at de ikke har ret til at sige fra nogen sinde. Men det har du altid!

Hvis du ikke får sagt fra, så siger du indirekte, at det er ok at blæse på dig og på, hvad du står for. Dels svarer det til et mentalt overgreb mod dig, dels er du faktisk ikke nogen særlig god rollemodel for andre – herunder dine børn. Det kan være svært, men hvis du nu tænker på dig selv som en god ven, så håber jeg da, at du ville tage en god ven i forsvar.

Når jeg coacher andre, så spørger jeg jævnligt, hvad de ville sige til det, hvis nogen behandler deres venner, som de behandler sig selv. Det synes de færreste er en god ide.
Kunne det ikke være fint, hvis du behandlede dig selv, som du behandler en god ven?

Tilmelding til nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *