Blog

Vil du have et tilfredsstillende eller et meningsfuldt liv?

1024 x 450 (5)

Du har garanteret mødt dem begge to: Ham, der scorer kassen og som aldrig er glad. Og ham, der kører rundt i en gammel spand og som nærmest lyser, når han taler om sit arbejde.

 

Vi kan skabe os et liv, hvor vores fokus er på, at vi har rammerne på plads til at kunne have en god økonomi med hvad dertil hører. Og det kan være helt fint. Ikke noget der.

 

Vi kan også skabe os et liv, hvor vi har fokus, at det vi laver er noget, der giver mening for os - og så på den måde arbejde for at sikre e…

Læs mere…

Er du overhovedet klar til et nyt job?

Er du overhovedet klar til et nyt job?

Nej, du skal måske ikke lige nu og her ud i et nyt job. Måske du lige skal ovenpå igen.

 

Hvis du er blevet opsagt eller på anden måde har mistet dit arbejde, så er det fristende (og af "systemet" forventet), at du hurtigst muligt finder dig et nyt job. Og det er da også den mest rationelle måde at håndtere sådan en situation på. Men rent følelsesmæssigt er det ikke så smart.

 

Kan du være til stede i en samtale?

Jeg har oplevet at have mennes…

Læs mere…

Dit helbred bliver påvirket af tab

Dit helbred bliver påvirket af tab

Det er desværre sådan, at følelsen af sorg er meget mere end hjerte/smerte. Det er nemlig helt almindeligt, at det også påvirker dit helbred. Det er der nogen helt fysiologiske grunde til, som jeg ikke skal gå ind i. Det er bare noget, du skal være obs på.

 

Det går lige fra, at det har vist sig, at ja, man kan faktisk godt dø af et knust hjerte (det hedder Broken Heart Syndrome eller Stress kardiomyopati) til at man har snue, hovedpine, mavepi…

Læs mere…

Når du må dreje nøglen om

Når du må dreje nøglen om

Det kommer jævnligt op:  Mennesker, der har måttet dreje nøglen om til deres virksomhed af forskellige årsager. Eller mennesker, der på anden måde har måttet sige farvel til den karriere, de troede, de skulle have. Og de er gået i sort.

 

De bliver måske mødt med "du skal bare op på hesten igen" eller "det er jo bare et arbejde" - men det er altså lige så meget et tab, som var det et menneske.

 

Sorg opstår ofte, når der er tale om knuste håb, drømme og f…

Læs mere…

Noget om at tage ansvar for dine følelser

1024 x 450 (2)

Noget om at tage ansvar for dine følelser

"Han fik mig til at føle mig dum" - eller "Hun fik mig til at føle mig ligegyldig". Du har sikkert hørt dem før. Eller varianter af dem. Du har måske endda selv sagt dem. Det er hæsligt, når man er sammen med et andet menneske, og så får man en negativ følelse, og det er meget let at gå i gang med at bebrejde andre.


OK at sige fra
Det er altid i orden at sige til nogen fx "Jeg vil godt bede dig om at tale pænt til mig" eller "Vi kan genoptage samtal…

Læs mere…

Når din medarbejder dør

Når din medarbejder dør

Som leder lærer du måske at håndtere praktikken rundt om en medarbejders dødsfald. Kun sjældent lærer du noget om at håndtere de andre medarbejderes følelser og behov for at sige farvel.


Her får du råd, der er lige til at gå til. 

Det giver ofte et mærkeligt tomrum, hvis en kollega en dag bare ikke er der mere. Mange steder siger man det til et hurtigt fællesmøde - afslutter med noget a la Æret være hendes minde. Og så taler man ikke mere om det. Men det …

Læs mere…

Kategorier