8 konkrete råd til at få mere modstandskraft i hverdagen

WP - 1024x512 (4)

Kender du det, at du vågner - træt. Så går du på arbejde - træt. Så tager du hjem igen - endnu mere træt. Og om aftenen sidder du og tænker på, hvordan du kan holde den næste dag ud.

Det er ikke sådan rigtigt godt, vel?

Ved at øge din egen modstandskraft får du mere energi og kan handle mere proaktivt frem for reaktivt. Det giver helt ærligt nogen sjovere og mere tilfredsstillende dage.

Modstandskraft handler om, at din mentale og følelsesmæssige kapacitet til at håndtere stress, problemer og modtaget bliver styrket. Der er flere måder, du kan gøre det på bl.a.

1. Sørg for at få et godt søvnmønster. Gå i seng nogenlunde til samme tid hver aften - og hellere for tidligt end for sent. En god nattesøvn bidrager i meget høj grad til at opbygge modstandskraft og håndtere stress eller store arbejdsbyrder.

2. Få bevæget dig nok. Gå eller cykl nogen ture. Tag en tur i fitness-centeret med en god ven eller veninde og sørg for, at I bliver rørt igennem og SVEDER. Også selv om det ikke er spor pænt at se på. Fysisk træning har en positiv påvirkning på dit humør, følelsen af stress, og så øger det også din selvtillid, hvilket igen er med til at opbygge modstandskraft.

3. Kom ind i en god rytme, hvor du regelmæssigt dyrker mindfulness eller meditation. Det er nogen metoder, du kan lære - fx her www.mindfullperformance.dk. Det vil øge din evne til at fokusere på det, der er vigtigt, håndtere udfordringer, reducere følelsen af stress og også hjælpe med at nedsætte din puls.

4. Brug og træk på dit sociale netværk som venner og familie. Sørg for at være der for dit netværk, som de vil være der for dig. Det er dem, du kan dele både glæder og sorger med og føle dig tryg med. Dermed har du også et trygt sikkerhedsnet, når livet er svært.

5. Tænk positivt siger de, som om det løser alting. Det vil jeg ikke sige, du skal. Men du skal prøve at tænke konstruktivt. Det kan godt være, at noget går dig imod, men så kan du observere dine egne reaktioner, du kan prøve at tænke på, HVAD du kan gøre i stedet for at opgive. Hvordan kan du bedst komme ud af den situation, du er i - eller bedst komme til den situation, du godt vil være i? Hvem kan hjælpe dig? Hvilke ressourcer har du til den rådighed? Er det her overhovedet en kamp, du skal tage? Ville det være ok at sige stop og lade nogen andre gøre det? Prøv at gøre noget andet end du har gjort hidtil, og som ikke har virket.

6. Sæt vigtig tid af til at gøre noget for dig selv. Det kan være fotografering, porcelænsmaling, vandreture osv osv. At dyrke en aktivitet for dig selv, fordi du kan lide det giver dig en ro og hjælper dig med at slappe af - og så øges din modstandskraft.

7. Vær realistisk, når du sætter dig mål. Alt for ofte forventer vi det umulige af os selv. Det gør os ikke noget godt. Når du finder de måske små OG realistiske mål, så har du større chance for at nå dem, og det øger din selvtillid. Og med god selvtillid har du også større modstandskraft.

8. Udvis god og jævnlig selvomsorg. Når du sørger for at tage vare på dig selv både fysisk og følelsesmæssigt, så lærer du også dine egne følelser og mønstre at kende. Det betyder, at det fx bliver lettere at sige 'pyt' til det ikke-vigtige. Og det bliver lettere at vælge til, når noget er vigtigt.


Alt det her er jo ikke noget, der bare kommer på onsdag kl. 15.30. Det er noget, du gradvist bygger op, så på mange måder handler det om at få gode vaner, hvor du sætter dig selv i centrum på en kærlig og respektfuld måde. Det eneste konstante element i dit liv er dig, så hvorfor ikke tager dig kærligt af dig?


Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!