Om den introverte leder

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628
"Uha - hun kan ikke lede, for hun er jo introvert!"
Myterne er mange, når det kommer til den introverte leder.
De fleste er noget bavl.
Den introverte leder har lige så mange muligheder som den ekstroverte for at udfylde deres rolle. De har bare for de flestes vedkommende brug for at gøre det på nogen andre måder.
Det har jeg været så heldig at få lov til at fortælle om i nedenstående artikel.
I mit arbejde med introverte ledere ser vi på de muligheder den enkelte har for fx at bruge sine styrker til ikke at reagere spontant, men i stedet vælge, hvordan de vil reagere i forskellige situationer. Vi ser på, hvordan den introvertes styrker kan blive udnyttet bedre, som fx
👂🏻 Lytte mere og bedre til de andres synspunkter
📣 Vide at det er ok at tale til sidst - det er oftest der de bedste analyser og konklusioner dukker op
🗨Tale med interessenter på tomandshånd før afgørelserne bliver truffet i plenum. Så kan de bedre påvirke, og de kan få bedre input end det, der kommer frem på møderne. Ja, det det tager længere tid - og det giver bedre relationer på den lange bane.
🧠❤ Derudover ligger der hos den introverte leder et godt og stort potentiale for at udvikle sin følelsesmæssige intelligens, fordi meget af den handler om refleksion over egne reaktioner og de indsigter, der følger. Og eftersom mange undersøgelser har vist, at de bedste ledere har den højeste EQ, så er det ikke tosset.
Og lad os lige fjerner nogen myter:
❌ Den introverte leder er ikke usikker
❌ Den introverte leder ikke genert
❌ Den introverte leder vil ikke undgå samspillet med andre
Det er IKKE en hæmsko at være introvert som leder. Og det er desværre ofte en historie, som introverte får fortalt af andre eller fortæller sig selv. Den enkelte skal finde sine styrker og bruge dem aktivt og strategisk (det er bl.a. sådan noget, jeg hjælper dem med).
Desværre er det også sådan, at som sædvanlig er det en hårdere vej for den introverte kvinde end den ekstroverte. Og det kan godt lade sig gøre alligevel. Det er de kvindelige, introverte ledere, som jeg arbejder med et godt bevis på.

Læs artiklen her

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!