Fyringsrunden - og dig

Simplero hero (12)

Min tidligere arbejdsplads står i skrivende stund foran en stor og ubehagelig fyringsrunde. Det berører mig, fordi jeg kender jo en masse af de mennesker, der lige nu ikke ved, om de er købt eller solgt. Og derfor har jeg lavet disse råd, som du måske kan du bruge, hvis du også står i sådan en situation.

 

 • Anerkend at du er følelsesmæssigt ramt af det.

 • At måske miste sit job betyder ofte, at man er bange for at miste sin indtægt, sin identitet, sit kammeratskab med kollegerne, sin tryghed, sine daglige vaner. Det er IKKE bare at miste et job - det er voldsomt, og det er helt naturligt at være følelsesmæssigt påvirket af det.

 • Prøv at give hinanden plads til at reagere på alle de forskellige måder, I reagerer på. Nogen vil være meget ude af flippen, andre vil være helt praktiske og er gået i gang med at aktivere netværk strategisk og systematisk. Atter andre er i total fornægtelse og prøver at fortsætte, som om alt er normalt.
   
 • Uanset hvordan du har det lige nu, så er det helt normalt, og det er uvant og ubehageligt. Når man er i en situation, der er uvant og ubehagelig, så er det almindeligt at være småirritabel og pirrelig. Hvis det er dig, så sørg for, at give dig selv og andre pauser til at være bekymret eller ked af det.
   
 • Hvis du bliver prikket, så lov mig at give dig selv lidt tid til at vende skråen og finde dig selv, inden du stormer ud og finder et nyt arbejde. Jeg vil anbefale dig at bruge tid på denne e-bog, som handler om at få sagt pænt farvel både fagligt, socialt og følelsesmæssigt.
   
 • Søg støtte uden for arbejdet: Det kan også være en god idé at søge støtte uden for arbejdspladsen, fx fra venner eller familie. Det kan være svært at tackle en stor fyringsrunde alene, og det kan være rart at have nogen at tale med. Særligt hvis det er nogen, der kender dig rigtig godt og ved, hvad du har brug for - og som ikke er bange for bare at være sammen med dig, når livet er svært.
   
 • Vær god ved dig selv i ventetiden. Vær sammen med mennesker, du er tryg med. Prøv at lave noget i din fritid, der gør dig glad og giver dig energi. Spis noget ordentlig mad. Få noget frisk luft og gå nogen ture.

 • Prøv at lade være med at falde for fristelsen til at overtænke og være mere bekymret end du behøver. Din hjerne elsker at fortolke på ting, der sker og lave konklusioner ud af det - og det passer ofte ikke. Dit frygtcenter - amygdala - hyperventilerer lige nu og forestiller sig alt muligt forfærdeligt. Det hjælper dig ikke at fokusere på det, for du kender ikke resultatet endnu.

 • Læg mærke til dine følelser og tanker – prøv at observere dem ligesom på afstand og læg mærke til at de hele tiden ændrer sig og at det måske også kan mærkes i din krop. Prøv at fortælle dig selv, at uanset hvad du føler eller tænker, så er det ok. For det er det.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!