Får du lavet nok af ingenting?Får du lavet nok af ingenting?

I et land og en kultur, hvor der er stort fokus på ”performance” – på at være udførende, at være effektiv og produktiv, så er det altså vigtigt at huske, at al denne aktivitet skal komme et sted fra. Derfor er det vigtigt, at du husker at lave absolut ingenting. For hvor pokker skulle du ellers kunne samle energien til det? Her kommer fem grunde til, at det er vigtigt at huske IKKE at gøre noget.

1. Det er, når du ikke laver noget, at du kommer i bedst kontakt med dig selv. Det er der, du har tid og mulighed for at mærke efter, hvordan du egentlig sådan går rundt og har det. Læg mærke til, hvor dine tanker svæver hen, og hvad det får dig til føle, mærke og tænke.

2. Når du ikke laver noget, så er det ofte der, hvor du kan være mest kreativ. At ligge på en græsplæne og glo op i luften kan give dig nogle helt nye ideer, som man kun kan få, når ens tanker er ustyrede og overhovedet ikke behøver at være rationelle eller dedikerede til en bestemt opgave. Det er jo ikke uden grund, at vi er mange, der får de bedste ideer i brusebadet.

3. Når vi ikke laver noget, så kan vi åbne sindet for de ting, der måske ellers bliver ”glemt” i al hverdagens effektivitet. Det er der, hvor madpakker bliver meget vigtigere end tanken om en relation, der måske lige skal ryddes lidt op i. Madpakkerne løser nuets behov – men næppe fremtidens.

4. Helt firkantet, så har forskere fundet ud af, at vores stenalderhjerner faktisk har brug for genopladningstid til bl.a. at absorbere de enorme mængder af indtryk, vi får i løbet af en dag, en uge, et liv. Jeg har læst et sted, at det drejer sig om 34 GB informationer DAGLIGT.

5. Når du ikke gør noget, så vinder du faktisk din egen tid tilbage. Du lærer at bruge din opmærksomhed aktivt – ikke fordi du SKAL pga. arbejde /forpligtelser /børnefødselsdage /speltboller /træning til marathonløb eller alt muligt andet – men fordi du har lyst. Du får større glæde, og du bliver simpelt hen mere øvet i at tage de gavnlige timeouts i løbet af en hverdag. Fordi du besluttede dig til ikke at gøre noget.

Held og lykke – og husk: Dette er ikke noget, du SKAL, det er noget, du kan. Hvis du tør.

Tilmelding til nyhedsbrev

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!