Sådan får du et bedre og mere afklaret arbejdslivSådan får du et bedre og mere afklaret arbejdsliv

Når du ser ned over dit CV, kan du så se et mønster? Du kan muligvis se et avancement-mønster – startede i en junior-stilling, fik så mere ansvar og større opgaver etc. Men kan du se et mønster, der handler om typer af arbejdspladser, du har været på? Sikkert ikke.

En del af det at foretage valg i sin karriere er, at kende sig selv, sine værdier og præferencer rigtig godt. Jeg har jævnligt siddet med mennesker et langt stykke inde i deres karriere, som har en grundlæggende følelse af, at de valgte forkert på et tidspunkt – at de blev noget andet, laver noget andet, end de egentlig har lyst til. Og hvordan skete det? Typisk fordi de havde for få overvejelser om, hvad der gjorde dem glade, og hvad de egentligt trives med – og derfor nogen gange blev forblændet af en flot titel det ”rigtige” sted.

Hvad er bedst for dig?Jeg vil derfor opfordre dig til at sætte dig ned og lave de overvejelser, der hedder: Hvilke rammer trives jeg bedst under?Har du fx stillet dig selv disse spørgsmål:

 • Skal jeg arbejde sammen med mange eller få?
 • Skal jeg have ros fra min chef jævnligt – eller skal bare have fred til at udføre mit arbejde?
 • Skal jeg lave mange ting på en gang eller skal jeg arbejde i dybden med en ting ad gangen?
 • Betyder stedets indretning noget for mig eller går jeg mere op i, at det fx er tæt på?
 • Hvordan skal min leder bedst motivere mig?
 • Hvilken slags feed-back sætter jeg mest pris på fra mine kolleger – og hvorfor?Trives jeg godt i kaos eller skal der være stille og ordentligt?
 • Og hvad er i så fald et vigtigste?
 • Hvad er ufravigeligt – og hvad kan du leve med?
Det handler om, at du tager en bevidst stillingtagen til, hvad du trives bedst med, og hvad DINE vigtigste parametre er – dem kender du kun selv.

Fagligt indhold er faktisk kun sekundært'Derefter handler det om det mere faglige indhold af en stilling:

 • Fårjeg den udvikling, jeg har brug for?
 • Hvad kan jeg lære?
 • Hvorfor er jeg interesseret i lige det job, hos den virksomhed og under den leder?
 • Hvad forventer jeg af min leder?
 • Ja, vedkommende skal være nogenlunde omgængelig, men forventer jeg løbende feedback, forventer jeg stort ansvar, forventer jeg rejseaktivitet etc etc.
Jo mere du kender dine egne behov, forventninger og ønsker, jo større chance har du for at lande det rigtige sted, med det rigtige job – og det gladeste arbejdsliv.

Tilmelding til nyhedsbrev

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!