Hvorfor er sorg tabu?

Vi er godt nok berøringsangst, når det handler om sorg. Og jeg kan bevise det med tal.

Tidligere skrev jeg et blogindlæg om sorg og de 6 helt almindelige myter om sorg. Det blev postet af coachdk på deres Facebook-side. På en time var der 200 mennesker inde og læse det. Ingen har (endnu) kommenteret opslaget, men flere har delt det – dog ikke i offentlig tilstand, så man kan se hvem det er. Det siger mig, at sorg – det er ikke noget, vi taler om – det er noget, vi læser om. For os selv.

Og hvorfor er det så sådan: Ja, min teori er, at det handler om svære følelser, og dem er vi vildt dårlige til at håndtere. Det er som om, at vi nok har fået ja-hatte på og kan juble og glæde os, men når livet er sort, ja, så er det bare lidt ærgerligt, og man må klare det selv.

Altså: Der hvor livet er sværest, hvor man isolerer sig mest, hvor man kan overskue mindst, så må man sejle sin egen sø, til man er klar igen.

Det er simpelt hen ikke i orden!

Inden for Grief Recovery (læs mere her: www.slipsorgen.dk/om-metoden), som jeg arbejder med, definerer vi bl.a. sorg som “alle de ofte modstridende følelser, som opstår ved en forandring, eller en afslutning på et velkendt livsmønster.” og der er over 40 livsbegivenheder, der kan udløse sorg. Dvs det er MEGET mere end dødsfald og skilsmisse.

Så derfor et par spørgsmål til dig:

Sorg er noget, vi alle har oplevet – og noget, vi alle vil opleve igen. Det er en følelse. En helt naturlig følelse.

Læs mere her: www.slipsorgen.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *