Feedback må godt være positivt

WP - 1024x512 (5)

"Vil du ikke godt give mig feedback om alt det, jeg gør forkert?" sagde hun.

 

Intet havde været lettere at sige ja til. Men jeg sagde nej.

 

Baggrunden er den, at et menneske, jeg holder meget af, skal læres op i noget nyt, og hun vil meget gerne gøre det godt. Selvfølgelig. Det vil vi alle.

 

Men jeg sagde nej.

 

Hvorfor? Af flere grunde:

 

😊 Fordi feedback for det første handler om både det, du gør godt og rigtigt, og det, du gør forkert. Og ikke kun om det, du gør forkert.

 

😊 Jeg har set det bevist SÅ mange gange, at du bliver kun en stjerne, hvis du fokuserer på det, du gør GODT. Hvis jeg som et andet pernittengryn skrev alle de små fejl ned, så ville hun bruge sit krudt på det, hun måske kunne komme til at gøre nogenlunde. Hun skal STRÅLE - så jeg vil fremhæve det, hun gør godt.

 

😊 Det er vigtigt for mig, at når nogen skal prøve noget nyt og svært første gang, så skal de have en god oplevelse. De skal føle sig rigtig godt tilpas, så de få det overskud, der skal til for senere, at kunne rette op med overskud.

 

Det er klart, at går det helt i skuddermudder, så træder jeg til i situationen - men det giver ikke negativ feedback af den grund. I stedet finder vi ud af, hvordan hun kan gøre materialet til sit eget, så hun hviler trygt i det.

 

Ja, det er mere omstændeligt.

 

Og det er mere kærligt og respektfuldt. 

 

#feedback #respons #respekt #tryghed

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!