Tre udfordringer for den kvindelige, introverte leder

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 (21)

De tror, du er genert og usikker. Men du er bare introvert og på udebane i det fælles rum.
 
I mit arbejde med at coache ledere har jeg bemærket noget, der går igen. Nemlig, at den introverte kvindelige leder har typisk tre store udfordringer:
 

Fællesaktiviteter

Det vil ofte være svært eller tillært at være i centrum for opmærksomhed samt at deltage i sociale ryst-sammen aktiviteter. Dette gælder også situationer, hvor der skal kommunikeres klart til hele teamet, hvor der skal afstemmes forventninger på gruppebasis, og hvor det handler om fælles motivering.

Derfor kan det måske være bedre at finde andre måder at gøre det på - fx i mindre grupper eller på tomandshånd. Som leder er det vigtigt, at du føler dig på hjemmebane, når du udstikker rammerne for teamet og arbejdet.

 

Netværk

Som leder og karrieremenneske er netværket vigtigt for dig og for dit lederskab. Desværre er netværksaktiviteter ofte bundet op på større arrangementer med mange mennesker - fx konferencer - eller sociale begivenheder, hvor 'de' siger, at det er en god lejlighed til at møde andre og netværke. Det er sjældent et trygt rum for introverte.

I stedet kan du etablere flere 1:1 møder, hvor du fokuserer på målrettethed og kvalitet. Husk at det at være introvert ikke er det samme som at være genert, så hvis det betyder, at du skal ringe til et interessant menneske og spørge om I skal have kaffe, så gør det.

Det kan give en langt dybere og mere personlig kontakt end ved et større arrangement, hvor din samtalepartner måske hele tiden står og spejder efter andre de også skal tale med. Dit netværk bliver måske ikke kæmpestort - til gengæld har det en høj kvalitet.
 

Balancen mellem dit personlige rum og autoriteten

Selv om du værdsætter - og har brug for - dit personlige rum, så har du som leder brug for at være tilgængelig, synlig og at træffe beslutninger, der involverer andre mennesker. Her er det vigtigt, at du finder en balance, der passer til dig.

Din synlighed behøver fx ikke være 100% af tiden - det kan være, at du har åben dør 3 timer hver dag. De andre timer har du det ikke. Det kan være, at du lavere flere og kortere 1:1 møder med dine medarbejdere. Det kan være, at du i stedet for at være midt i processer med hele holdet, så styrer processen, så du kan stå lidt mere på sidelinjen.
 

Din superpower

Min erfaring med introverte, kvindelige ledere er, at de ofte er vældigt velforberedte, at de tænker grundigt over tingene, inden de præsenterer dem - og at de fint ved, hvad de vil have og ikke vil have. Og det er også dine styrker: Du har simpelt hen styr på det, du arbejder med.
 
Lad os tale sammen om, hvordan jeg kan styrke dit lederskab.

Book en gratis samtale her 


Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!