9 råd til når frustrationerne tager over

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 - 916 (1)

Du kender det garanteret godt: På overfladen ser det helt fint ud - godt job - god løn - spændende opgaver - og alligevel ligger den og fylder. Frustrationen


Her er 9 råd til at arbejde med den. 

 1. Identificer kilden til frustrationen: Når du er helt klar over, hvor frustrationen kommer fra, så er det lettere at håndtere den.
   
 2. Tag et skridt tilbage: Tag en pause og fjern dig selv fra situationen. Tag en gåtur eller tag nogle dybe vejrtrækninger for at falde lidt ned, inden du tager fat på situationen.
   
 3. Prøv at se situationen fra en anden vinkel. Hvad kan du lære af at være i den og  af at håndtere den?
   
 4. Når du vælger at gøre noget ved din frustration, så kommuniker assertivt og præcist. Du må være tydelig omkring problemet og hvordan det påvirker dig. Stå ved dig selv og dine følelser og hold argumenterne på egen banehalvdel -fx ved at sige "Jeg oplever, at …. " - "Når X sker, så føler jeg Y". Du skal passe på, at du ikke beskylder andre for noget, for det her handler om dig og dine følelser.
   
 5. Søg støtte: Find en kollega eller mentor du kan vende situationen med i fortrolighed. En, som du har tillid til og hvis råd, du plejer at sætte pris på. Når du taler det igennem med andre, så hjælper det dig til at se sagen fra andre sager, og måske derigennem at finde en løsning på årsagen til din frustration.
   
 6. Udvis selvomsorg: Tag vare på dig selv både fysisk og mentalt. Motionér, spis godt og få nok hvile. Prøv også at have fritidsaktiviteter, der giver dig glæde og afslapning.
   
 7. Sæt grænser: At sætte klare grænser med kolleger og overordnede kan hjælpe med at forebygge fremtidige frustrationer. Det hjælper også dig selv fremadrettet at være helt klar over, hvor dine grænser går. Vær klar og tydelig - og respektfuld - når du gør andre opmærksom på både dine grænser og forventninger.
   
 8. Søg efter løsninger: I stedet for at sidde fast i følelsen af frustration, så prøver at finde ud af, hvordan det kan løses, og involver gerne andre i arbejdet. Det er vigtigt, at I finder en løsning, der fungerer for alle.
   
 9. Tænk konstruktivt på det. Det at føle og opleve frustrationer er en helt naturlig del af livet, og det handler om at blive kompetent til at håndtere dem. At vide, hvordan du griber sagen an på en måde, der hjælper dig og som cementerer eller i hvert fald ikke ødelægger relationerne med andre. Vi lærer meget gennem modgang, så frustrationer ER en vej til yderligere læring om dig selv og om andre. 

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!