Kører karrieren ikke helt på skinner?

1024 x 450 (7)

Hvad du måske ikke ved om mig, er at jeg har været nede med alvorlig stress to gange. Jeg har været dernede, hvor jeg ikke kunne læse, fordi bogstaverne var som myrer på siden. Jeg kunne ikke handle i den lokale Netto, for indtrykkene fra varerne, menneskene, lydene, farverne var alt for voldsomt for mig. Det føltes som om, min hjerne manglede et beskyttelsesfilter.


Det har handlet om flere ting

 • Jeg har ikke lyttet nok til min krops signaler

 • Jeg har ikke lyttet nok til mine følelser

 • Jeg har konstant sammenlignet mig med hvad jeg troede ANDRE ville have

 • Jeg har ikke været god nok til forventningsafstemninger

 • Mit fag interesserede mig faktisk overhovedet ikke (det har jeg aldrig indset før - men det gjorde det ikke)


Under alle omstændigheder gik det op for mig, at jeg ikke kunne blive ved med at arbejde under de rammer, som en god solid fastansættelse i det offentlige gav mig. Det fungerede bare ikke - som SLET ikke - for mig.


Og så måtte jeg sadle om. Som 50+. Som helt drænet og på nulpunktet. Som en, der fandt ud af, at mit faktisk helt pæne CV ikke var til nogen gavn for mig selv.


Hvad gjorde jeg så? Ja, jeg gjorde faktisk det, som mit HIGH FIVE-forløb går ud på.


 • Hvad havde jeg med mig fra naturens hånd: Hvad var mine styrker og udfordringer ved min personlighed? Det er vigtigt at vide for at vide, hvordan jeg kunne lykkes med noget andet og for at vide, hvad jeg har brug for fra mine omgivelser. Jeg har gennem mange år uddannet mig i Enneagrammet, så derfor har det været naturligt for mig at tage afsæt i det.

 • Hvad er mine værdier? Hvad giver mening for mig på et helt følelsesmæssigt plan? Hvor er mine grænser? Hvad vil jeg kæmpe for og hvad vil jeg ikke kæmpe for? Det at arbejde med sine værdier er en fortløbende proces, som også sikrer, at du udvikler dig og er nærværende i forhold til, hvad du laver og med hvem.

 • Hvad er min motivation? Hvad skal der være eller ske i mine omgivelser og for mig for at jeg trives? Det er utroligt meget lettere at føle motivation, når man helt præcist ved, hvad man har brug for. Det ved jeg i dag. Og det har ikke så meget med en tryg fastansættelse i det offentlige at gøre. Jeg har brug for selvstændighed og indflydelse. Det ved jeg nu.

 • Hvilke færdigheder har jeg og hvordan kan de bruges - dels så andre kan have så meget gavn af det, at de vil betale for det, men også så jeg føler mig tilfredsstillet, når jeg laver det. Her måtte jeg udfordre mig selv - og i forløbet så udfordrer jeg dig. Til gengæld tager det kortere tid end det gjorde mig :-)

 • Det er også vigtigt, at det giver mening for dig. Og det var også derfor, det ikke var supergodt for mig og mit arbejdsliv, at jeg reelt ikke havde nogen interesse for mit jobindhold. Det var simpelt hen ikke meningsfuldt for mig.

 • Og så lagde jeg en plan: Hvad skulle jeg tilføje i forhold til det, jeg havde? Hvordan ville jeg godt bruge det, som jeg allerede kunne? Hvilke rammer ville jeg have for at sikre, at jeg ikke får stress igen?


Og sådan blev jeg et menneske med tre fagområder, der alle sammen interesserer mig, og som til sammen giver mig både en indtægt og MENING. Ikke mindst på en måde, som er foreneligt med den måde, jeg er skruet sammen på.


Ville det fungere for dig? Nok ikke. Du har brug for noget, der passer til dig.


Min pointe er, at

 • Du kan GODT skifte karriere efter de 50

 • Du kan godt finde en tydeligere mening med dit arbejdsliv. For mig skete det på baggrund af sygdom og manglende stillingtagen for længe. Det håber jeg ikke sker for dig. Måske skal der 'bare' tilpasses noget i det liv, du allerede har. Måske kan du kombinere elementer fra det kendte på en ny måde eller i andre rammer. Du behøver måske ikke skifte alt ud. Det er i øvrigt også ret bøvlet, skulle jeg hilse og sige.

 • Fordelen ved at være godt voksen er, at du nok har mere mod og overskud til at være ærlig med dig selv om, hvad du har brug for.Og vil du høre mere om det livsændrende HIGH FIVE-forløb, så book en samtale øverst på siden. Det er helt og aldeles gratis og uforpligtende.


Læs mere om, hvordan du kan styre din karriere her  - her er i øvrigt også et link til mere info om HIGH FIVE.


Alt det her handler jo om, at du skal vågne om morgenen og glæde dig til at komme på arbejde. 

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!