Andres bagage

WP - 1024x512 (6)

Uanset hvad jeg sagde, så var det forkert. Det var en ret mærkelig situation i et undervisningslokale. Når jeg sagde noget ud fra det, jeg underviste i, og som jeg havde ret meget styr på, så kom der en svada fra en af de tilstedeværende.

Det første vi typisk gør i sådan en situation er at gå ud fra, at vi selv har gjort noget forkert, og at den anden nok har ret. Det gjorde jeg også. Og så gik jeg i gang med at tænke:

  • Jeg havde ikke sagt noget forkert
  • Jeg havde ikke opført mig respektløst
  • Jeg havde ikke været fordømmende (hvilket var en af påstandene)

Og jeg tog faktisk pænt hensyn til de involverede.
 

Men det kom først bagefter. Jeg startede med at gå ud fra, at hvad vedkommende sagde passede.


Og det gjorde det ikke.


Heldigvis var jeg sammen med en kollega, som jeg kunne snakke med det om bagefter (husk at hvis du oplever noget ubehageligt, så få sat ord på det med en, du har tillid til. Det hjælper.). Fordi vi var lærerne, så blev vi nødt til at afdække grundigt, hvilke pointer vedkommende havde. Og der var faktisk ikke nogen.


Og lige der gik det op for mig, at det med meget stor sandsynlighed ikke handlede om mig. Det handlede - formodentligt - om følgende:
 

  • Vedkommende var under stort følelsesmæssigt pres (og det var hun)
  • Jeg triggede noget hos hende, som ikke var rart.
     

Ingen af delene kan jeg gøre noget ved. Jeg kan ikke ændre det, som andre møder mig med, for det er deres bagage - ikke min.


Desværre fik jeg trods flere tilbud om det ikke mulighed for at få det afklaret. Hun ville ikke. Og det har jeg heller ikke ansvaret for.


Men det var en dum dag - det var det.


Senere er jeg kommet i tanke om episoder, hvor jeg selv har mødt andre med noget, der intet havde med dem at gøre, og hvor jeg blev uberettiget irriteret. Nogen gange har det været fordi, de har mindet mig om andre eller andet, der intet havde med sagen at gøre.


Hvad du kan tænke over

  • Hvor tit har du oplevet, at du selv har noget med ind i samtalen, som rent faktisk ikke har noget med den anden part at gøre?
  • Hvor tit styrer det dine tanker og holdninger undervejs?
  • Hvad ville du hellere gøre?

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!