Vil du have et tilfredsstillende eller et meningsfuldt liv?

1024 x 450 (5)

Du har garanteret mødt dem begge to: Ham, der scorer kassen og som aldrig er glad. Og ham, der kører rundt i en gammel spand og som nærmest lyser, når han taler om sit arbejde.

 

Vi kan skabe os et liv, hvor vores fokus er på, at vi har rammerne på plads til at kunne have en god økonomi med hvad dertil hører. Og det kan være helt fint. Ikke noget der.

 

Vi kan også skabe os et liv, hvor vi har fokus, at det vi laver er noget, der giver mening for os - og så på den måde arbejde for at sikre en eksistens.

 

Det tilfredsstillende liv

Hvis du bevidst går efter økonomien og rammerne, så er risikoen, at du ikke når det andet. At du ikke gør dig klart, hvad der får dit hjerte til at synge. Du kommer ikke lige etagen højere op, fordi dit fokus er på det grundlæggende. Det kan give en følelse af ro og tryghed - måske endda hele dit liv. Men det er sjældent der, hvor du vågner mandag morgen og glæder dig til at skulle på arbejde. Det kan til gengæld være der, hvor du bruger meget krudt på lønforhandlingerne - i stedet for de arbejdsopgaver, du elsker. Forleden hørte jeg udtrykket 'gyldne håndjern' - og det kan være der, vi er her.

 

Når vi har kolleger med fokus på rammerne frem for hjertet, så er det dem (og jeg har selv været der), der bruger meget tid, krudt og energi på at tale om ens regler for alle. På at tale om hvad der er rimeligt eller urimeligt. De har typisk en forventning om, at nu er der igen nogen, der vil tage noget fra os. Og som jeg skriver det, så kan du nok også mærke, at det ikke lyder særlig rart. Det er det ikke heller ikke. Det var det heller ikke for mig.

 

 

Det meningsfulde liv

Forskellen er stor og tydelig, når du har prøvet det. Det er der, hvor du går hjem fra arbejdet og er glad og tilfreds, fordi du ved, at du har været med til at gøre en positiv forskel. Det er der, hvor mandag morgen er helt ok, og der hvor du ikke er småsur og irritabel de sidste dage i din ferie. Det er der, hvor du - afhængig af hvad der er vigtigt for dig - kan lave noget sammen med andre mennesker, kan lære noget undervejs, kan påvirke en retning eller måske alle tre. Det er der, hvor du føler en samhørighed med andre, som også kan se, at det I laver er vigtigt.

 

Når vi har kolleger med fokus på meningen, så er der en lethed i rummet. Der vil være noget, der kan være irriterende, men det bliver løst, og det fjerner ikke momentum. Jeg er på ingen måde fortaler for, at man skal arbejde over og for længe, men skulle det ske her, så er det på en eller anden måde ok. For det giver mening. Ingen tvivl om, at er man inden for dette felt, så skal man være obs på at bruge tid på mennesker og ting, som ikke har noget med ens arbejde at gøre, for man bliver meget nemt opslugt (og her er jeg selv). Fokus er på den forandring, der kan blive skabt.

 

 

Dit ansvar

Fidusen er, at det er kun dig, der har ansvaret for dit liv. Også dit arbejdsliv. Selvfølgelig skal du behandles ordentligt etc. Men det er kun dig, der VED, hvornår noget er rigtig vigtigt for dig. Hvornår du har arbejdsdage, hvor du overhovedet ikke bemærker tiden, fordi den bare flyver af sted. Hvornår det er ok, at der er noget modgang, for det du laver er betydningsfuldt for dig og måske også for andre.

 

Jeg kom selv videre fra trædemøllen til det meningsfulde liv ved hjælp af bl.a. de 10 regler i IKIGAI, Enneagrammet og et par motivationsmodeller, jeg kender.

 

Hvis du er nysgerrig og også vil snuse til det, så book en tid her

 

https://bit.ly/3M3s94n

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!