Når du er din egen værste fjende

Design uden navn (85)

"Jeg vil have noget nyt," sagde hun. "Det skal bare være fuldstændigt på mine betingelser, og med det, jeg forestiller mig. Og det er hele verdens skyld, at jeg ikke har det". Nogenlunde sådan er den forkortede version af en udveksling, jeg havde med en engang.


Dine egne overbevisninger holder dig fast
Jeg kunne sagtens hjælpe hende. Men først måtte hun være klar til at slippe nogen af sine faste overbevisninger. Hver gang, vi har talt sammen, har hun bedt om hjælp for så at fortælle mig, hvordan det er helt umuligt at hjælpe hende, fordi hun vil ikke A, B, C osv frem til Z. Jeg undrede mig over, hvad hun mon fik ud af sine meget meget faste overbevisninger, men hun lod ikke til at ville opgive dem. Tværtimod kom hun med flere og flere forklaringer på, hun havde ret. Intet af det hjalp hende.

 

Du kan kun hjælpes og forandre dit liv, hvis du er klar til at slippe nogen af dine faste overbevisninger. Forandring er oftest forbundet med at måtte ændre noget, der er behageligt for dig.


Først når du har fundet ud af, at det ikke gavner dig, kan det ske. 


Og kvinden ovenfor? Jeg ved det ikke. Måske får hun mere ud af sine faste overbevisninger end af alt muligt andet.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!