Få de nødvendige pauser i hverdagenFå de nødvendige pauser i hverdagen

Hjemme hos os har vi noget, vi kalder “at stirre ind i ilden”. Man kunne kalde det øjeblikkets mindfulness - det har i hvert fald samme effekt.

Det handler om, at når vi kommer hjem fra en travl dag, så har vi lige brug for hver især “at stirre ind i ilden”. Det er der, hvor man bare sidder helt stille og ikke laver noget, fordi man har brug for at fordøje dagens indtryk. Der er ikke nogen regel for hvor længe, vi bare sidder der stille og roligt for os selv. Og det virker. For os.

Du kan også finde ro og balance ved nogen simple åndedrætsøvelser, hvor du trækker vejret helt ned i maven. Fidusen ved de dybe åndedrætsøvelser er, at de giver mere ilt til hjernen og er med til at sænke antallet af hjerteslag samt gøre blodtrykket lavere eller mere stabilt.

Hvad gør du

  • Find et roligt og behageligt sted, hvor du kan sidde eller ligge ned
  • Først trækker du vejret helt som du plejer - derefter tager du et dybt åndedrag: Træk vejret langsomt gennem næsen, så dit bryst og din mave hæves, når du fylder lungerne med luft.
  • Brug maven og lad den udvide sig helt
  • Så puster du luften ud igen gennem munden - eller næsen hvis det føles mere naturligt.
  • Efter du har gjort ovenstående, så kan du gå i gang med en fast rutine af kontrollerede åndedrætsøvelser. Her skal du sidde behageligt med lukkede øjne, og du kan med fordel tænke på smukke og dejlige steder, mens du laver dine dybe åndedrætsøvelser. Det kan også være, at der er ord eller vendinger, der hjælper dig til at slappe af, og så skal du selvfølgelig bruge dem.
  • Når du er blevet lidt mere øvet, så prøv at tælle langsomt til fire, når du trækker vejret ind og tæl langsomt til seks, mens du puster ud igen. Stille og roligt. Det gavner processen med de dybe vejrtrækninger.
I vores forjagede hverdag har vi det med at trække vejret overfladisk, og dermed ikke få helt nok ilt til hjernen. Ovenstående giver ilt nok, og det får dig til at slappe af og dermed også få et bedre overblik over situationen.

God fornøjelse!

Tilmelding til nyhedsbrevKategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!