Jeg holder af hverdagen, men...Jeg holder af hverdagen, men....

Nogen gange så er det nu meget rart at prøve noget andet. Så hvis du synes, at du bliver det bare for meget det samme hele vejen igennem, så er der her 12 små fif til at få små ændringer ind i hverdagen – og måske bliver de til store ændringer hen ad vejen?

1. Tag det første skridt – det kan være at starte i træningscenteret, at skrive et oplæg på Facebook, som du måske ellers ikke ville gøre, melde dig til et aftenskolekursus i syltning – hvad ved jeg – der er masser af muligheder. Jo flere gange, du gør det, jo lettere bliver det.

2. Tag det usikre valg. I stedet for altid at bestille en Bigmac hos McDonald, så vær vild og bestil Mcnuggets. Det handler ikke om de helt store ændringer, men lige at prøve at tænke bare en lillebitte smule ud af boksen. Og bevis for dig selv, at du fint kan klare de mere usikre valg.

3. Prøv tage et andet sted hen. Det kan fx være, at du mødes med vennerne på en anden cafe, end der hvor I plejer at mødes, eller at tanker et andet sted. Pointen er, at du skal sørge for at være i andre omgivelser, hvor det er dig, der styrer det.

4. Tag en anden vej hjem fra arbejde. Hvis du gør det, vil du se noget andet, end du plejer og dermed udvide din horisont. Og det er bare en let start på det – senere hen, kan du lave større forandringer og være helt tryg ved det, for du er inde i vanen.

5. Tag en hurtig beslutning. Det behøver ikke være nogen stor beslutning. Det kan være, at købe ind i et andet supermarked end normalt eller noget andet, der bare er usædvanligt for din hverdag. Du kan fx slå plat og kroner om det, og beslutte noget ud fra det. Jo mere, du gør det, jo mere tryg ved processen bliver du, og jo mere tryg, du er ved det, jo større selvtillid får du.

6. Omgiv dig med folk med andre synspunkter – gerne de mere højtråbende. Så kan du øve dig i at være uenig med dem stille og respektfuldt, og dermed vil du også øve dig i at sætte spørgsmålstegn ved dine egne holdninger og værdier.

7. Sig ”ja” noget oftereOgså selv om du ikke synes, du skal have lige det projekt, eller stå for det arrangement men det kan være starten på noget godt og stort. Hvem ved – det kan være, du ender med at finde noget, du synes er rigtig sjovt!

8. Meld dig frivilligt til noget. Det kan blive en rigtig god mulighed for at lære noget nyt - særligt, hvis du melder dig til noget, du ikke har nogen erfaring med. Så kan du lære en masse samtidig med, at din indsats gør noget godt for andre.

9. Gør noget, der skræmmer dig. Hvis noget gør dig bange, så er det, hvad du skal gøre. Det er sådan, man overvinder frygt. Frygt forsvinder aldrig, men du kan lære at håndtere den.

10. Udfordr dig selv inden for områder, hvor du godt vil være bedre.  Få defineret nogen ting, du godt vil være bedre til, og som ligger uden for din comfort zone. Det kan fx være at tale med den nye lækre kollega fra regnskab, at bede om 10% rabat næste gang, du er hos Starbuck’s, at holde øjenkontakten med en fremmed, indtil de kigger væk. Fokuser på dine definerede triggerpunkter og arbejd med dem uden undtagelse. Så bliver det en vane til sidst.

11. Lad andre bestemme for dig. Lad fx gamle venner lave planer og følg med – stol på, at det bliver godt alligevel.

12. Husk, at der er atter en dag i morgen. Husk, at det, der ikke dræber dig, som regel gør dig stærkere. Du vil overleve det, du vil blive stærkere, du vil lære af det, og jo flere gange du gør noget andet end det sædvanlige, jo større er chancen for, at det går fint næste gang, du gør det.

God fornøjelse med din nye og uventede hverdag.

Tilmelding til nyhedsbrevKategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!