Sørg bare over din kat

I dit hjerte og dine kropslige reaktioner, så er der faktisk ikke nogen forskel på, om det er en elsket person eller et elsket kæledyr, der dør.

Andres vurdering

I det første tilfælde får man masser af forståelse og opmærksomhed og – måske forkert – omsorg. I det sidste tilfælde bliver man som regel mødt med “Jamen, det var jo også en gammel hund” eller “Den havde det jo ikke godt” eller “Det er jo bare en kat. Få dig en ny i en fart, så får du det bedre.”

Og ved du, hvad det er? Hjerteløst.

Sorg og kærlighed er altid ægte

Vores kæledyr – uanset om det er hunde, katte eller kanariefugle – betyder noget for os. De har en plads I vores hjerter, og de er helt unikke væsener, som vi har elsket højt. Derfor: Har du mistet et kæledyr, så er det helt I orden at sørge. Der er ikke nogen forkert sorg, og den er altid intens. Bearbejd din sorg, så du kan komme videre – og måske hen ad vejen få dig et andet kæledyr. Det behøver du ikke tage stilling til lige med det samme.

Tag smerten alvorligt

Kender du nogen, der har mistet et kæledyr, så tag det alvorligt. Lyt til den sørgende og vid, at selv om du selv har mistet et kæledyr på et tidspunkt, så vil det aldrig være det samme for en anden person. Sorg er unik og kan ikke sammenlignes.

Tilmelding til nyhedsbrev

  1. Hvor er glad jeg glad for at læse den artikel. Er selv o en dyb efter et endt ægteskab hvor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.