14 pointer om introverte

Facebook begivenhed - 1920 x 1005 (37)

Med stor fornøjelse arbejder jeg med introverte ledere. Der er intet i vejen med dem, men man kan godt føle, at man drukner lidt i verden, når det handler om at være først og tale højest. I stedet for vælger vi fokusområder, hvor de kan vælge at shine - og vi finder også ud af hvordan. Det har vist sig ret effektivt.

Har du introverte i dit team (og det har du med en vis sandsynlighed), så er her 14 pointer fra Susan Cain, der har skrevet bogen 'Quiet' om og for introverte.


⚜ Den introverte fungerer bedre, hvis han/hun kan arbejde alene. Det handler ikke om ikke at være en teamplayer, men om, hvad der giver de bedste resultater. Og det at være i et team er en distraktion.

⚜ Ikke at sige noget betyder ikke, at man ikke har noget at sige. Det betyder, at man kan lide, at der er stille.

⚜ At sidde på en cafe eller lignende med sit arbejde, en bog eller lignende og bare nyde roen mellem aftaler kan være enormt tilfredsstillende
Introverte vælger meget omhyggeligt hvem de vil være forbundne med. Og når det sker, så er det en dyb forbindelse.

⚜ De der dage med regnvejr derhjemme. De er salige. Sådan er det bare.
At rejse alene til en storby eller et andet land er ikke skræmmende. Det er bare skønt, at der ikke er nogen, der blander sig i, hvad der skal ske.

⚜ Du kan ikke forstå, hvordan nogen mennesker kan være sammen med andre hele tiden - selv på bryllupsrejser. Der er brug for plads. Og der er brug for stilhed.

⚜ Når man er alene, så er der tid til at reflektere. Introverte er ofte gode til at lytte til sig selv og måske finde løsninger.

⚜ Det kan være gavnligt at være den, der observerer. Så kan man lettere forstå, hvad der sker "bagved".

⚜ Når man observerer mennesker for bedre at kunne forstå dem, så bliver man ofte afholdt. Hvorfor? De fleste vil gerne tilbringe tid med en, der lader dem tale.

⚜ Når man ikke hele tiden er sammen med andre mennesker i sociale sammenhænge, så finder man på så mange forskellige ting at bruge sin tid på. Man kan læse bøger, se film, skrive, lære noget osv.

⚜ Det der øjeblik, når man kommer hjem efter en fest er som et trække vejret for første gang - og en stor lettelse.

⚜ Det er mærkværdigt, at folk bliver overraskede, når det går op for dem, hvor mange interesser og hobbies en introvert kan have.

⚜ Selv om det kan være drænende for introvert at gå ud etc, så kan det være livgivende for dem at tilbringe tid med ekstroverte. De to komplementerer hinanden.

⚜ Når man er introvert kan det være svært at forstå, at det kan give energi og kreativitet at være sammen og tæt på andre mennesker. Og når man er ekstrovert kan det være svært at forstå, at det er lige præcis det, der forstyrrer. Introverte bliver lettere påvirkede af eksterne stimuli, og har brug for at samle sig.

Og nej, introverte er hverken generte, usikre eller har lavt selvværd. Vi fungerer bare på en anden måde end de ekstroverte. Og det er ok.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!