Fem måder en stresset leder saboterer kulturen og resultaterne

Simplero hero - 2880x1200 (11)

1. Dårligere kommunikation og mindre effektiv feedback

En stresset leder har mindre tydelig kommunikation med alle. De giver ikke præcis og effektiv feedback, informationer falder mellem to stole, mål, forventninger og retning bliver uklare og at det, der burde være en støtte for medarbejderne, er det ikke længere. Så kommer der forvirring, frustration og ofte også mistrivsel blandt medarbejderne. Det giver uro i afdelingen, og forringer både motivationsniveauet og engagementet i gruppen.

 

2. Forøget arbejdspres

En stresset leder vil ofte uddelegere opgaver uden behørig forklaring om formål og mål og uden løbende feedback på, hvordan det går. Det giver medarbejderne mere arbejde uden reel mulighed for at løse opgaven tilstrækkeligt. Så falder både produktiviteten og kvaliteten af arbejdet. Læg dertil, at en stresset leder også vil have det svært med at håndtere kravene fra sin leder, hvilket giver yderligere pres på afdelingen.

 

3. Nedsat trivsel

Kort sagt så bidrager en stresset leder aktivt til en negativ arbejdskultur, der er præget af usikkerhed og utilfredshed, for der mangler reel ledelse. Medarbejderen føler sig typisk undervurderet eller oplever, at lederen ikke støtter dem. Det giver større fravær, lavere engagement og nedsat arbejdsglæde til skade for afdelingens effektivitet eller afdelingens samlede resultater. Hvem har ansvaret? Den stressede leder, der i forvejen slås med at overleve hver dag.

 

4. Nedsat beslutningskvalitet 

Når den stressede hjerne har fokus på at undgå farer så er det næsten umuligt at træffe solide, proaktive beslutninger eller leder sit team effektivt. Lederen vil undgå at tage risici eller vil bare være for overvældet til at kunne træffe beslutninger. Det forringer ledelseskvaliteten, og det forringer beslutningerne.

 

5. Medarbejderomsætning og tab af talent

Varer det for længe, søger medarbejderne væk. Og de bedste forsvinder først. Det er dem, der kan være med til at bære en afdeling, der kan være med til at udvikle en afdeling. Men de vil være et sted, hvor de har mulighed for at blomstre. Og de er dyre at erstatte.

 

Så er du en stresset leder – eller er du leder eller medarbejder for en stresset leder – så skaf dem noget hjælp hurtigst muligt. Og ja, jeg hjælper stressede mennesker med at komme ovenpå igen - og mange af dem er ledere. Send pb eller ring 26 18 61 90

 

Læs eventuelt mere her

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!