5 råd til ledere med lavt selvværd

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 (17)

 

Mange flere ledere end du tror lider under lavt selvværd. Det er en stor udfordring for ledere, fordi det påvirker evnen til at træffe beslutninger, kommunikere effektivt og at danne gode og sunde relationer. Men der er heldigvis noget, du kan gøre som leder med lavt selvværd for at håndtere de udfordringer.

Her er nogen strategier, der måske kan hjælpe dig

• Væn dig til at passe på dig selv. Det betyder, at du er lige så venlig, omsorgsfuld og forstående over for dig selv, som du ville være over for en god ven.

• Sæt realistiske mål. Det er supergodt at være ambitiøs, men det ER altså også vigtigt at sætte mål, som du rent faktisk kan nå inden for en overskuelig fremtid.

• Få et godt støtte-system: Omgiv dig med mennesker, som du stoler på og som har tillid til dig – det er med til at øge dit selvværd.

• Lær at acceptere, at du nogen gange fejler. Det er helt naturligt i livet, at vi fejler og en helt uundgåelig del af det at lære i livet. Når du accepterer, at det at fejle er helt naturligt og at det intet siger om dig som menneske, så kan du lære at stole mere på dig selv.

• Få hjælp. Gennem samtaler med fx en coach (som mig), så kan vi se på, hvad der ligger nede under din manglende selvtillid, og vi arbejde med det.


Generelt er det vigtigt, at du som leder er opmærksom på, hvordan dit selvværd påvirker din ledelse. Det vil påvirke din ledelsesstil, og ved at være opmærksom på det og gøre noget ved det, så kan du blive mere effektiv i din rolle som leder – og du kan bedre inspirere og støtte dem omkring dig.


 


Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!