Alle de gode råd

WP - 1024x512


Har du lagt mærke til, hvor mange råd vi får om alt muligt, som vi ikke har bedt om? Hvordan vi skal skrive vores CV – hvad vi skal lægge vægt på ved en ny kæreste – hvilken kost, der er bedst for os – og hvad vi skal gøre, når vi har mistet.


Ingen andre VED, hvad der er det rigtige for dig
Det eneste, vi sådan nogenlunde ved om det sidste er, at vi alle oplever sorg og tab forskelligt. Der vil ikke være nogen på hele planeten, der har haft nøjagtigt det samme tab som dig. Og derfor er der heller ikke nogen, der kan fortælle dig, hvad der er rigtigt for dig.


Det lyder ensomt, tænker du måske. Og det er det sådan set også. Dine tab er bundet op på din relation med det, du har mistet. Det er bundet op på fælles oplevelser, stemninger, blikke osv. Dem er der ingen andre, der har haft.


Tab handler om relation – ikke type
Alt for ofte lægger vi vægt på TYPEN af tab. Der kan være noget praktik, nogen velkendte omstændigheder, der kan danne et fællesskab. Men der ER vitterligt ingen, der har haft nøjagtig de samme følelser som dig. For du er et unikt menneske. Og det er alle andre også.


Det er dig derfor helt og aldeles frit for at bruge de råd, som du synes, giver mening – og så sige pænt tak for de andre aldeles uden at behøve at bruge dem.


Brug de gode råd – drop de andre
Gode råd er fine. De bedst, hvis de er ønskede og har fokus på dig og din situation. Desværre har de fokus på afsenderen og dennes egen situation. I bedste fald så er de en form for omsorg. I værste fald en forpligtelse, du bare ikke kan rumme.

Du kan sige ting som “det lyder godt, men jeg tror ikke, det er noget for mig lige nu” – eller “tak for din omtanke – den sætter jeg stor pris på” – eller “jeg kan slet ikke forholde mig til ret meget lige nu”.

Du behøver nemlig heller ikke stå til regnskab for din brug af andres velmente OG helt uønskede råd. Heller ikke mine.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!