Vores berøringsangst for sorg koster på bundlinjen!

Så har du råd til at lade være med at gøre noget?

”Sorg* i dag er det, som stress var for 5 år siden” Det sagde en kollega til mig i dag, og hun har HELT ret. Når man som jeg har en ydelse, der går ud på at hjælpe folk gennem sorg via et struktureret forløb, så løber jeg hele tiden ind i ”Uha – det er for privat” – og det bliver så brugt som forklaring på, hvorfor virksomheden ikke vil tilbyde kom-gennem-sorgen-forløb for deres medarbejdere.

Og det til trods for, at når man er i sorg, så fungerer ens hjerne ikke så godt:

Dvs. præcis som ved stress, alkoholmisbrug eller andet så fungerer man nedsat.

Sorg er en alvorlig tilstand, der påvirker andre end privatsfæren:

Sorg er dyrt – men der kan gøres noget

Og det er rigtigt, at sorg berører privatlivet – præcis som alkohol, rygning, stress og andre ting OGSÅ berører privatlivet. Men det berører altså også arbejdslivet – og det berører en virksomheds bundlinje:

Så nej, sorg er ikke kun privat – det er en i øvrigt helt normal menneskelig følelse, der også påvirker dit produktionsapparat og din bundlinje. Og derfor skal du tilbyde hjælp til enten dig selv eller dine medarbejdere.

*Og sorg er alt muligt andet end dødsfald: Det kan være skilsmisse, brud, konkurs, fyring, ufrivillig abort, flytning – i alt er der over 40 forskellige livsbegivenheder, der giver sorg.Ring 26 18 61 90 og hør, hvad du kan gøre

Tilmelding til nyhedsbrev

  1. Hvor er glad jeg glad for at læse den artikel. Er selv o en dyb efter et endt ægteskab hvor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.