Vores berøringsangst for sorg koster på bundlinjen!

Så har du råd til at lade være med at gøre noget?

”Sorg* i dag er det, som stress var for 5 år siden” Det sagde en kollega til mig i dag, og hun har HELT ret. Når man som jeg har en ydelse, der går ud på at hjælpe folk gennem sorg via et struktureret forløb, så løber jeg hele tiden ind i ”Uha – det er for privat” – og det bliver så brugt som forklaring på, hvorfor virksomheden ikke vil tilbyde kom-gennem-sorgen-forløb for deres medarbejdere.

Og det til trods for, at når man er i sorg, så fungerer ens hjerne ikke så godt:

Dvs. præcis som ved stress, alkoholmisbrug eller andet så fungerer man nedsat.

Sorg er en alvorlig tilstand, der påvirker andre end privatsfæren:

Sorg er dyrt – men der kan gøres noget

Og det er rigtigt, at sorg berører privatlivet – præcis som alkohol, rygning, stress og andre ting OGSÅ berører privatlivet. Men det berører altså også arbejdslivet – og det berører en virksomheds bundlinje:

Så nej, sorg er ikke kun privat – det er en i øvrigt helt normal menneskelig følelse, der også påvirker dit produktionsapparat og din bundlinje. Og derfor skal du tilbyde hjælp til enten dig selv eller dine medarbejdere.

*Og sorg er alt muligt andet end dødsfald: Det kan være skilsmisse, brud, konkurs, fyring, ufrivillig abort, flytning – i alt er der over 40 forskellige livsbegivenheder, der giver sorg.Ring 26 18 61 90 og hør, hvad du kan gøre

Tilmelding til nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *