Tilgivelse - din gave til dig selvTilgivelse - din gave til dig selvDerfor må du aldrig bede om tilgivelse…

Slip smertenTilgivelse er noget, du gør for dig selv. Hvis du skal videre i dit liv efter en smerte, en uretfærdighed eller noget andet, der har såret dig, så bliver du nødt til at tilgive – for at slippe smerten. Du gør det, fordi det gør godt for dig, og du gør det enten, når du er klar til det, eller når du har besluttet, at du bliver nødt til det for at komme videre.

Undskyldning eller tilgivelseÆgte tilgivelse kommer aldrig, fordi nogen andre ønsker den. Derfor er det ikke en særlig god ide at bede andre om tilgivelse, hvis du har gjort noget dumt. Hvis I har en "skæv" relation, så kan det hurtigt minde om følelsesmæssig afpresning, og det er ikke meningen med tilgivelse. Her kan du i stedet komme med en dybfølt undskyldning, og som en følge af det kan du så håbe på, at du bliver tilgivet. Men det er ikke op til dig – det er op til den, der skal tilgive dig. Og du har ikke noget krav på at vide, om det sker. Du kan tilgive dig selv ved at sige undskyld og mene det.

Forestil dig følgende: Et menneske, du måske ikke har set i flere år, kommer hen til dig og siger ”Jeg tilgiver dig”. Hvad er din første tanke? ”For hvad? Hvad har jeg gjort?” Og lige præcis derfor er det en god ide at holde sine tilgivelser for sig selv. Det er noget, der sætter dig fri – det er ikke noget, der skal overføres til andre. Og det kan meget let minde om et angreb at få at vide, man er tilgivet.

Er dine forventninger rimelige?

Hvis du ikke har realistiske forventninger til noget eller nogen, så er der kun en, det går ud over: Dig.Tilmelding til nyhedsbrev

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!