Sådan får du et bedre og mere afklaret arbejdsliv

Når du ser ned over dit CV, kan du så se et mønster? Du kan muligvis se et avancement-mønster – startede i en junior-stilling, fik så mere ansvar og større opgaver etc. Men kan du se et mønster, der handler om typer af arbejdspladser, du har været på? Sikkert ikke.

En del af det at foretage valg i sin karriere er, at kende sig selv, sine værdier og præferencer rigtig godt. Jeg har jævnligt siddet med mennesker et langt stykke inde i deres karriere, som har en grundlæggende følelse af, at de valgte forkert på et tidspunkt – at de blev noget andet, laver noget andet, end de egentlig har lyst til. Og hvordan skete det? Typisk fordi de havde for få overvejelser om, hvad der gjorde dem glade, og hvad de egentligt trives med – og derfor nogen gange blev forblændet af en flot titel det ”rigtige” sted.

Hvad er bedst for dig?

Jeg vil derfor opfordre dig til at sætte dig ned og lave de overvejelser, der hedder: Hvilke rammer trives jeg bedst under?Har du fx stillet dig selv disse spørgsmål:

Det handler om, at du tager en bevidst stillingtagen til, hvad du trives bedst med, og hvad DINE vigtigste parametre er – dem kender du kun selv.

Fagligt indhold er faktisk kun sekundært

Derefter handler det om det mere faglige indhold af en stilling:

Jo mere du kender dine egne behov, forventninger og ønsker, jo større chance har du for at lande det rigtige sted, med det rigtige job – og det gladeste arbejdsliv.

Tilmelding til nyhedsbrev

  1. Hvor er glad jeg glad for at læse den artikel. Er selv o en dyb efter et endt ægteskab hvor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.