Efter ferien: Skifte job?

Dette er en meget firkantet og overskuelig tilgang til, om du skal overveje at finde et andet arbejde.

Tilbage fra ferien – tilbage til hverdagen. Og er den, som du godt vil have den? Er chefen blevet i bedre humør hen over sommeren? Orker du flere organisationsændringer? Hvis ikke, så kan det være, at du burde overveje at skifte job. Den slags er det bedst at gøre, når man er ovenpå og har energi og ikke, når man er kørt ned og bare vil væk. Man plejer at sige, at folk bliver ansat på deres kvalifikationer og fyret på deres personlighed. Sådan er det også lidt med jobs: Man søger jobbet pga indholdet, men skifte ofte pga rammer og vilkår.Og hvordan finder du så ud af, hvad der er det rigtige for dig? Ja, det kommer bl.a. an på, om du er bevidst om dine behov på en arbejdsplads. Og det får du en metode til her. Tag et stykke papir og skriv på en skala fra 1-10, hvor rigtigt nedenstående er for dig. 10: Det er lige i skabet – og 1: Det er lige omvendt.

Og du kan selv finde på flere – fx om brancher, eller prestige, eller værdier i virksomheden. Det handler om, at du – realistisk – ser på, hvad du har nu og – realistisk – ser på, hvad du har lyst til at få.

Så gennemgår du listen igen og sætter plus ud for de punkter, hvor dit arbejde faktisk leverer varen og et minus, hvor der er (for) stor forskel.

Når du har gjort det, så tager du papir nr. 2 og skriver du dine kvalifikationer. Og husk både helt faglige kvalifikationer og personlige egenskaber, som du bruger professionelt (fx flydende fransk, gode planlægningsevner, diplomatisk etc.) Når du har gjort det, så rangordner du dem, så det, du helst vil lave står øverst, og det du ikke har lyst til at lave mere står nederst.

Til sidst ser du grundigt på de to lister og reflekterer over resultatet. Matcher dine ønsker dit nuværende job, så er der måske noget, du kan og bør ændre på din arbejdsplads. Og er det helt skævt, så kan det være, du skal se dig om efter noget andet.

Og hvad du så gør – sådan mere praktisk – det kommer en anden gang.

Tilmelding til nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *