Introvert, kvinde og ambitiøs - sådan bliver du hørt

Simplero hero - 2880x1200 (17)

På mange måder havde hun alle odds imod sig. Hun var af lille statur, hendes stemme var meget lys, hun var meget introvert og hun præsenterede sig med, at hun ikke havde nogen stor personlighed.

 

Det sidste fik mig helt op af stolen. Selvfølgelig har hun en stor personlighed. Hun har måske bare ikke fundet sin stemme eller sine våben endnu. Men det kan hun sagtens!

 

Udfordringen for introverte kvinder er ofte, at de TROR, de skal agere på samme måde som deres ekstroverte kolleger. Prøv lige at vende situationen om. Prøv lige at forestille dig, hvor lost og usikre dine larmende, ekstroverte kolleger ville have det, hvis de skulle gøre sig bemærket på refleksion, omtanke, dybe relationer og tid til at tænke sig om?

 

Det ville være umuligt!

 

Derfor skal du som introvert kvinde da overhovedet ikke bruge deres metoder. Du skal finde dine egne. 

 

Her kommer råd til, hvordan du som introvert og ambitiøs kan gøre dig synlige i en organisation, der er præget af ekstrovert adfærd:

 

 

Deltag strategisk i møder

 • Forbered dine ideer og spørgsmål grundigt, og lav en liste over det, du ønsker at bidrage med, og prøv så at få det formuleret så tydeligt og kortfattet som muligt. Test dem eventuelt på andre først.
 • Placer dig et sted i lokalet, hvor du lettest bliver set og hørt. Det kan være tæt på mødelederen eller midt i gruppen, så du naturligt er midt i diskussionen.

 


Bidrag proaktivt

 • Gør det til en vane at tale tidligt i mødet - dels gør det dig synligt fra starten og dels er det både rart at få overstået og gør dig måske også mere tryg.
 • Arbejd på at stille de velovervejede spørgsmål og at give konstruktiv feedback. Derved bruger du din superpower inden for omtanke og analyse, og du viser de andre at du har nye perspektiver, de kan bruge.

 


Byg stærke relationer med nøglepersoner

 • Identificer mulige mentorer inden for organisation. Det kan være nogen, som du ved, værdsætter din måde at arbejde på (måske er de selv introverte?), og som kan give dig nyttige karriereråd.
 • Foreslå jævnlige møder med dem, hvor I kan tale om dine mål, udfordringer og resultater. Få så meget feedback som muligt, som du kan bruge fremadrettet. Og hvis du tænker, at det er der da ikke nogen, der vil, så tager du grueligt fejl. De fleste vil gerne bruges på lige præcis den måde.
   
 • Tal tidligt i mødet. Det giver dig synlighed fra start og gør det måske også mindre farligt næste gang.
   


Hav fokus på 1:1 møder

 • Prioriter 1:1 møder i stedet for gruppemøder med kolleger og overordnede. Det giver bedre og stærkere relationer, og kan være et godt sted at lufte tanke og ideer. Og så vil du formodentligt også få mere information om, hvad der sker i organisationen. Ja, det tager tid - og det er en god investering langsigtet.
 • Brug også møderne til at fortælle om og give opdateringer på dine projekter og til at lufte ideer om nye initiativer. Dine tanker om det er med til at cementere dig som vidende på området og en værdifuld bidragsyder.
   


Brug skriftlig kommunikation og digitale platforme

 • Del dine resultater og dine ideer. Det kan du gøre via e-mails, intranet, Slack, Yammer eller hvad I nu har. Ved at arbejde skriftligt har du tid og rum til at formulere dig præcist - og du kan nå flere mennesker.
 • Lav jævnligt opdateringer om dine projekter, og de fremskridt du/I har. Anerkend dit teams indsats og nævn jeres succes'er.
 • Bidrag til forskellige blogs og nyhedsbreve. Det er en god måde at positionere dig som ekspert inden for dit felt.
 • Opret og/eller deltag i interne videndelingsinitiativer - det kan være workshops, webinarer eller faglige netværksgrupper. Det giver dig øget synlighed og viser, at du tager lederskab og er engageret.

 

 

Jeg håber, kvinden i indlæsningen læser med her. Og ellers har du gjort det.

 

Du er som altid meget velkommen til at række ud, hvis jeg kan hjælpe dig mere. Bare ring, skriv eller book en tid via linket øverst på siden.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!