4 særlige udfordringer for den stressramte og introverte leder

WP - 1024x512 (15)

4 særlige udfordringer for den stressramte og introverte lederAt blive ramt af stress er altid ubehageligt og i vejen, og for den introverte leder er det med til at forstærke nogen af de ting, som introverte i forvejen slås med.

 

  1. Introverte er typisk mere sensitive over for eksterne stimuli som fx støj og mennesker i bevægelse eller samtale. Det kan være baggrundslyde fra bygninger og maskiner, det kan være andre menneskers samtale, det kan være radioer, der spiller svagt i baggrunden og det kan være trafikstøj. For mange af disse lyde kan føles som et sansebombardement for introverte, og det på en dum dag udmattende at være vidne til. Det gør det svært at holde fokus og at være produktiv, som man ønsker det.
     
  2. Den introverte leder  fremstår desværre ofte mindre selvsikker, når de er ramt af stress. Det bliver yderligere besværligt at sige præcist og hurtigt, hvad man tænker, tror eller har mening om. De har det også normalt sværere med at overtage styringen, hvilket påvirker evnen til at lede hurtigt og præcist og tage de nødvendige beslutninger, når der er brug for det.
     
  3. Den stressramte introverte leder vil også typisk trække sig yderligere fra fællesskabet, fordi de har brug for alene-tid til at lade op i. Det er supergodt for selvomsorgen, og det kan godt føre til at en yderligere følelse af at være isoleret og uden forbindelse til teamet. I grimme tilfælde fører det til kraftigt nedsat kommunikation, manglende finger på pulsen og nedsat samarbejde. Det er ikke noget, der gavner hverken produktivitet eller kulturen.
     
  4. Beslutningsevnen bliver ramt af stress også. Stress påvirker de kognitive funktioner og dermed også evnen til at træffe solid og velovervejede beslutninger. Det er simpelt hen svært at træffe klare beslutninger, når man har tankemylder, ikke husker ret godt og i øvrigt bare helst vil have fred. At være analytisk og skarp under de omstændigheder er næsten umuligt, og i tillæg tør man ikke rigtigt stole på sin mavefornemmelse, så beslutninger er lang tid undervejs og nye muligheder bliver ofte overset.

 

Det er derfor vigtigt, at man som leder får hjælp hurtigst muligt, så man atter kan være skarp og den støtte for sine medarbejdere, som de har brug for.

Og ja, det er sådan noget, jeg hjælper med. Ring 26 18 61 90 eller send mig en besked.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!