Skyld eller ansvar?

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 - 916 (24)

Hun var en ny leder i en gammel virksomhed. Hun var i gang med at lære at begå sig - at både kende og bruge de formelle og de uformelle magtstrukturer i virksomheden. Hun var også ved at få et overblik over sine roller - og dem er der altid flere af, end du regner med.

 

Og så var der den her medarbejder på en tidsbegrænset ansættelse, hvor de godt ville forlænge kontrakten - de skulle bare lige finde pengene til den først. Og det arbejdede hun på.

 

Hun havde ikke en ekstra pose penge liggende, men en af hendes kolleger havde og havde luftet muligheden for, at de kunne bruges til at forlænge ansættelsen.

 

Situationen påvirkede selvfølgelig hendes medarbejder, som følte sig udsat. Og hun ville godt have situationen landet. Så jeg spurgte, hvad hun ville gøre.

 

"Jeg vil først og fremmest gøre det helt klart, at det ikke er min skyld, at vi ikke har pengene," sagde hun.

 

Og jeg gjorde hvad jeg kunne for ikke at se rystet ud.

 

Som leder ER ansvaret dit. Det kan godt være, at det ikke er din SKYLD - men det ER dit ansvar.

 

Medarbejderen kan ikke bruge den information til noget som helst. Hun frygter for sit job. Lederen frygtede for sit midlertidige image over for medarbejderen. Det ikke bare ligner - det ER aftørring af ansvar, og det er lige der, hvor medarbejderne kan miste tillid og tiltro til lederen.

 

Du får titlen og lønningsposen - og du får ansvaret. Det klædelige er, hvis du tager det på dig.

 

I øvrigt blev vi enige om, at medarbejderen skulle have at vide inden jul, at der blev arbejdet på sagen, og at det så lyst ud. Det var hun meget glad for.

 

Jeg hjælper nye ledere med at blive gode ledere - ring og hør, hvordan jeg kan hjælpe dig

 

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!