De fire største grunde til, at du ikke får skiftet job

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 - 916 (2)


På engelsk er der et udtryk, der hedder ”Better the devil you know”. Det handler om, at vi ofte tager valg, som ikke er gode for os, fordi vi ved, hvad det er. Grundlæggende frygter vi ofte det ukendte.


Og derfor får vi ofte ikke lavet de skift, der er gode for os.


I den sidste tid har jeg talt med flere kvinder, som ikke trives i deres nuværende jobs, som er kørt så surt i dem, at de i nogen tilfælde heller ikke ved, hvad de vil i stedet.


Og der er flere flere faktorer, der kan holde os tilbage fra at skifte job, selvom vi ikke trives på vores nuværende arbejdsplads.


  1. Som nævnt: Frygten for det ukendte. Selvom vi ikke har det godt i vores hverdag, så forekommer det ofte mindre risikabelt at blive i en kendt situation end at kaste sig ud i noget nyt. Måske har vi lige snerten af at føle os som fiaskoer, fordi vi ikke trives og så kommer vi i tvivl om, vi nu kan tilpasse os en ny arbejdskultur, nye kolleger og ukendte opgave. Det kan forekomme overvældende og afskrække os fra at tage springet.

  2. Økonomiske faktorer kan også spille ind. De fleste af os er afhængige af vores løn som en stabil indtægtskilde til at dække daglige udgifter, regninger og ansvarsområder. Tanken om at forlade en fast indtægt uden en garanti for at kunne bevare den eller få en bedre løn i et nyt job kan virke skræmmende og afskrække os fra at søge nye muligheder. Hvad nu hvis jeg ikke duer og de vil af med mig med det samme?

  3. De sociale faktorer spiller også ind. Mennesket har brug for at høre til, og ofte føler vi, at vi hører til hos vores kolleger. Ofte har det ikke noget at gøre med, at vi ikke trives – vi har simpelt hen oftest stærke bånd til vores kolleger, og frygter at være uden dem. At være uden for flokken.

  4. Mangel på selvtillid kan også spille en rolle. Når vi oplever utilfredshed eller manglende succes i vores nuværende job, så kan vi godt have den der lille stemme inde hovedet, der siger, at det er os – at vi ikke er gode nok. Og det påvirker vores selvværd og troen på vores evner. Så får vi også den der indre tvivl på, om vi er i stand til at lykkes et andet sted, og så får vi ikke søgt nye jobs. Vi tør ikke. De kan jo nok ikke bruge os alligevel.

 

En del af vejen til at få gjort noget ved det og få skiftet job er at få erkendt og afvejet de faktorer. Vi kan kun gøre noget ved det, som vi ved findes. Det, som vi erkender og vil gøre noget ved.


Når du har gjort det, så har du brug for en plan.


Og ved du hvad? Det er jo noget, som jeg hjælper folk med. Skal jeg også hjælpe dig?

 

Send mig en mail: mhl@mettehl.dk 

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!