7 råd til lederen med ondt i selvværdet

Simplero blog - Facebook annonce - 1200 x 628 - 916 (9)

Hvis du er leder med ondt i selvværdet, så skal du vide, at du overhovedet og slet ikke er den eneste. Jeg møder dem dagligt. Du er ikke alene.

 

Og her er så 7 råd til lederen med ondt i selvværdet. Det er måske ekstra tydeligt, når man starter op igen efter ferien. Men jeg synes, du skal have en god start på livet efter ferien.



  1. Anerkend dine styrker, og det du er god til.  Brug lige fem minutter på at sætte dig ned og identificere lige præcis DINE unikke styrker og talenter. Fokuser på, hvad du bidrager med som leder i stedet for at dvæle ved, hvad du opfatter som mulige svagheder.

  2. Udfordr dine negative tanker: Når du får negative tanker (det kan jeg ikke, det må jeg ikke, det tør jeg ikke osv), så få lige den vane at reflektere og kom så op med 3 eksempler på noget, du har gjort før, der har bevist, at du kan/må/tør. Fjern din tvivl med dine beviser på det modsatte. Og tro mig - du har masser!

  3. Sæt grænser: Som leder - som menneske - er det vigtigt at sætte grænser for at undgå udbrændthed og opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv. Prioritér selvomsorg og husk, at når du passer på dig selv, så passer du faktisk også på dit team, fordi det gavner dit team, at du er velafbalanceret, reflekterende, nysgerrig og har overskud.

  4. Praktiser mindfulness: Indarbejd mindfulness-teknikker i din daglige rutine for at være til stede og reducere stress. Mindfulness kan hjælpe dig med at blive mere opmærksom på negative tankemønstre og omdirigere dem mod positive resultater.

  5. Visualisér dine sejre på forhånd: Det kan lyde sådan lidt sportsmart, men at visualisere hvordan noget går godt er en rigtig god måde til at overvinde en eventuel tvivl om, hvorvidt noget kan ske. Det er en del af din forberedelse til møder og lignende, at du visualiserer, hvordan du kan navigere gennem måske svære situationer og nå derhen, hvor du godt vil hen. Det er typisk sådan sportsfolk får deres resultater - og hvis det virker for dem, hvorfor skulle det så ikke virke for dig?

  6. Praktiser sårbarhed: Anerkend, at vi alle (ja - alle!) kan føle os sårbare. Se den anerkendelse af sårbarheden som en styrke og ikke en svaghed. De bedste relationer med andre opstår ofte, når sårbarhed er involveret. Del dine udfordringer og succeser med dit team. Det bidrager til en åben og transparent kultur, som hjælper jer alle med at være autentiske.

  7. Blæs på det perfekte. Det er umuligt at være helt perfekt. Hvis du stræber efter det, så lægger du bare et unødvendigt pres på dig selv. Og det fjerner i øvrigt muligheden for at ANDRE kan stråle. Det ligger der en stor gave i. At du ikke er perfekt skaber rum og plads til andre, det giver dig mere tid til det, du faktisk gør godt og det fjerner den der spænding i skuldrene, kæben og nakken.

 

Skal vi tage en snak? Book en tid her

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!