Dit helbred bliver påvirket af tab

Dit helbred bliver påvirket af tab

Det er desværre sådan, at følelsen af sorg er meget mere end hjerte/smerte. Det er nemlig helt almindeligt, at det også påvirker dit helbred. Det er der nogen helt fysiologiske grunde til, som jeg ikke skal gå ind i. Det er bare noget, du skal være obs på.

 

Det går lige fra, at det har vist sig, at ja, man kan faktisk godt dø af et knust hjerte (det hedder Broken Heart Syndrome eller Stress kardiomyopati) til at man har snue, hovedpine, mavepine, føler sig utilpas osv.

 

Hvorfor nævner jeg det? Det gør jeg, fordi jeg dels ser flere rundt om mig, der har haft tab, der undrer sig over, at deres helbred pludselig ikke er så godt. Det gør jeg også fordi, hvis du er leder og har medarbejdere, hvis frekvens af sygedage stiger, så behøver det ikke være pjæk. Det KAN være, fordi de har haft tab, de ikke har fortalt dig om. Ca. 73% af os har valgt ikke at sige noget til vores leder om tab, fordi vi enten synes, det er for privat, fordi vi selv synes, at det er "pinligt", at vi ikke er kommet videre, eller fordi vi frygter de eventuelle konsekvenser.

 

Så det er normalt med sygefravær efter tab. Det er normalt med helbredsmæssige konsekvenser. Og det er det sidste, man har brug for, så kære leder: Vær forstående og empatisk. Og er det dig, der har mistet, og har mange sygedage: Det er normalt, og overvej om du skal have noget hjælp.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!