Modstandskraft og selvværdDet kræver modstandskraft når vi savner normaltDet er hårde tider, vi er i. Vi skal forsøge at få livet til at fortsætte nogenlunde normalt, mens alting rundt om os ikke er normalt. Så er der brug for modstandskraft.

Det kræver modstandskraft. Det er en ressource, vi måske / måske ikke har med os - og det er en ressource, vi kan overforbruge, så vi bliver tømte. Og så bliver vi nødt til at lade op.

Sådan gør duHvordan gør du så det? Der er flere måder:  • Du sørger for at tage en lille pause, inden du bare reagerer på noget. Du vælger en lille time-out, hvor du så tager stilling til, OM du behøver reagere eller om det gavner dig ikke at gøre noget. Overraskende ofte behøver vi faktisk ikke gøre noget. Heller ikke selv om folk ser ud til at forvente det af os.
  • Du sørger for at gøre noget, der gør dig glad. Det forudsætter selvfølgelig, at du er klar over, hvad der gør dig glad. Og den opdagelse er vigtig, så hvis du ikke er helt klar over det, så start med at finde ud af det.
  • Vær klar over dine egne grænser. Tænk over, hvad der er ok for dig, og hvad der ikke er det, og hvordan det ser ud i hverdagen. Det er individuelt, og dine behov og ønsker er lige så legitime som andres.
  • Hvilke værdier har du? Hvad er de tre vigtigste ting for dig, og hvordan ser det ud i hverdagen? Brug simpelt hen dit krudt der, hvor det giver mest mening eller er vigtigst for dig. Det er også der, du har mest energi, og der hvor du bliver fyldt op igen hurtigst.Tag ansvar for dit liv, dine følelser og dine valgAlt ovenstående forudsætter, at du er bevidst , at du tager ansvar for dit liv og dine valg. Og at du har en bevidst tilgang til din hverdag. Nogen gange er det fx ok at sætte andres behov over dine - andre gange er det det ikke. Det kommer an på, hvad der er vigtigt for dig.

En pudsig bivirkning ved den forøgede modstandskraft er i øvrigt større selvværd og selvtillid. Sådan får du detSæt i gang :-)

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!