Har du styr på dine kerneopgaver?

WP - 1024x512 (39)

Intelligens og kompetence har intet at gøre med, om du tilsidesætter dig selv for meget for at hjælpe andre.


Jeg er i den privilegerede situation, at jeg møder masser af nye (og garvede) ledere i mit arbejde. Og nogen af dem er bare ikke ret gode til at få fokuseret på, hvad der er deres kerneopgaver, og bruger i stedet tid og kræfter på, hvad der kører dem af sporet.


Sidstnævnte er meget ofte liiiige at hjælpe andre, hvilket så udvikler sig til, at de påtager sig opgaven selv for at sikre, at den bliver gjort ordentligt. Og uden lige at lave den der vurdering: ER det min opgave? Får den mig mod mit mål?  Og i øvrigt også uden at tænke på, at en af en leders opgaver er at sikre, at medarbejderne er klædt på til at løse opgave og så sikre sig, at opgaverne bliver løst.


Helt ærligt, hvad der ofte sker, er at de andre - dem, der bliver hjulpet - får mere tid til DERES kerneopgaver og så overhaler karrieremæssigt inden om.


Det er rigtig dejligt at ville hjælpe til og være et godt menneske - men det gavner dig bedst, hvis du er det over for dig selv først.


Hvad kan du så gøre helt konkret:


  • Find en stor flade - en dør, en væg eller et gulv
  • Hent en blok post its
  • Skriv alle dine arbejdsopgaver ned fra den sidste uge. Brug post its og skriv en opgave pr. post it.
  • Skriv nu MIG SELV på en af dine post its og sæt den i midten på døren, væggen eller gulvet.
  • Fordel nu de andre opgaver rundt om MIG SELV, så det der er dine kerneopgaver ligger tæt på, og det der ikke er det ligger langt fra.
  • Prøv at fordele dem efter, hvad din leder ville sige om din fordeling - måske er der nogen, der skal længere ud?
  • Definer dine 4-5 kerneopgaver
  • Læg en plan for, hvordan du enten helt kan droppe de opgaver, der er spild af din tid eller få dem tilbage til rette ejermand.


Send mig meget gerne en mail om, hvordan det er gået.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!