Du kan altid ændre din egen indstilling

Twitter (6)

De seneste dage har jeg mødt flere mennesker, som er steder i livet, de ikke ønsker at være. Mennesker, der er havnet i omstændigheder, som de ikke selv har valgt, og som er negativt påvirkede af dem.

 

Og de bruger meget tid og energi på at - ja rent ud sagt rase over deres situation. Og det er vel at mærke en situation, som de ikke kan ændre. En situation, hvor de ikke kan skrue tiden tilbage og ændre, hvad der siden skete.

 

Det her handler ikke om, hvorvidt de selv var skyld i noget som helst, eller at de måtte da kunne regne ud at osv osv osv. Næ - det handler om at for at komme videre, så bliver disse mennesker nødt til at

  • Acceptere situationen som den er
  • Ændre deres nu værende holdning til den, for det dræner dem. Det gør dem vrede, kede af det - og det æder deres energi.

 

Det ER ikke let. Det ved jeg godt. Men nogen gange så er det eneste, du kan ændre din egen indstilling.

 

Jeg kan huske, jeg en gang havde en kollega, som jeg ved gud ikke var særligt glad for. Og det påvirkede hver eneste af mine dage negativt. Jeg tror egentlig ikke, at det påvirkede min kollega synderligt. Hun syntes nok, det var træls og tungt at samarbejde med mig, men derudover tror jeg ikke, hun skænkede det mange tanker. Det kan jeg godt forstå, for det handlede jo slet ikke om hende. Det handlede om mig og min indstilling.

 

Jeg kan tydeligt huske den dag, hvor det gik op for mig, at jeg ikke kunne ændre min kollega, og at den eneste, der gjorde sig selv sur dagligt var mig selv. Og dertil kom, at jeg lod noget, jeg ikke havde nogen indflydelse på, 'eje' hvorvidt jeg var glad eller ej.

 

Lige der besluttede jeg, at det var for fjollet og for stort spild af mit humør, energi og tid.

 

Det var min egen indstilling, den var gal med. Den var det eneste, jeg kunne ændre. Og det var befriende.

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!