Sådan er min sorgbearbejdning anderledes

Sådan er min sorgbearbejdning anderledes

Jeg har hørt fra flere, at min tilgang til sorg og sorgbearbejdning er anderledes. Og ja, det er den måske nok. Her er de punkter, hvor jeg skiller mig ud:

Vurdering af din sorg. Jeg går ikke ind og vurderer, hvad der er værst at miste. Det kan jeg slet ikke. Det er kun dig, der kan det. Dit tab kan være af muligheder, husdyr, relationer, noget der aldrig blev eller noget helt syttende. Og kun du ved, hvor ondt det gør.

Floskler. Du vil aldrig høre mig sige, at sorgen er kærlighed, der ikke har noget sted at bo. Hvad nu hvis sorgen kommer af årtiers omsorgssvigt? Eller smerten over, at noget aldrig blev, som det burde være blevet?

Enkeltsamtaler. Jeg har kun meget sjældent enkeltsamtaler. De rykker sjældent noget. Jeg vil nu en gang helst have, at mine kunder får det bedre. Derfor har jeg forløb, hvor folk får det bedre.

Afgrænset tid og beløb. Vi ses 8 gange til en fast pris. Der kommer ikke mere. Det er en struktureret proces med fokus på, at du skal få det bedre. Og det gør du.

Sorg og savn er ikke det samme. Sorg er en tilstand, som du ikke behøver at være i. Den hjælper jeg dig videre fra. Efter forløbet vil du kunne tænke på det gode UDEN at blive ked af det eller have ondt.

Altid et gran humor. Jeg tager dit tab og din smerte dybt alvorligt - og jeg har aldrig haft en session, hvor vi ikke har haft noget humor ind over.

Kun du ved, hvordan du har det. Du vil aldrig høre mig sige, at jeg ved, hvordan du har det, for det gør jeg ikke. Det er der ingen, der gør. Jeg har haft mine tab og haft mine følelser forbundet med dem. Du har dine.

Mening med tabet. Hos mig vil vi aldrig forsøge at finde en mening med dit tab. De fleste tab ER fuldstændig meningsløse, så hvorfor skal vi finde en mening med dem?

Tabet og sorgen. Når du kommer til mig, er det typisk fordi, du har haft et tab, som har slået dig omkuld. Det kan være det sidste af en række tab. Kun du kan afgøre, hvilke tab vi arbejder med.

Økonomi og karriere. Jeg er heller ikke bange for at tale om både de økonomiske og karrieremæssige konsekvenser af ubearbejdet sorg. Cliffhanger: Sorg er dyrt. Meget dyrt.

Så jeg er måske ikke som de fleste (og det er de færreste af os), men jeg ved, at jeg kan hjælpe dig og at du får det bedre.

Med stor respekt og empati

Mette

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!