Hvem skal vinde: Bekvemmeligheden eller Sandheden?Hvem skal vinde: Bekvemmeligheden eller Sandheden?

Kender du det, at du kan være noget så voldsomt i tvivl om, du skal sige noget grimt og sandt eller ikke gøre noget og så håbe, det går over? Det er et velkendt dilemma, når man er et bare nogenlunde fredfyldt menneske. Det er så også et dilemma, jeg selv befinder mig i ind i mellem. Og hver gang tænker jeg, at hvor meget skade kan ske for andre, hvis jeg IKKE gør noget – og hvor meget skade kan ske for andre, HVIS jeg gør noget.

Og det bliver netop afvejningen af ANDRES konsekvenser, som helst skal afgøre, om jeg handler eller ej. Når jeg ikke sætter mit eget ubehag ind i ligningen, så er det fordi, det meget nemt kan fylde alt for meget i forhold til situationen. At min personlige forudindtagelse og konfliktskyhed kan afgøre noget, som har langt større konsekvenser end min personlige forbipasserende følelse af ubehag samt den sikkert uønskede opmærksomhed, det giver, når man siger højt ”jamen, han har jo ikke noget tøj på”.

En del af afvejningen er ikke kun, om det er noget, der bør siges eller ej. Det kan også være, om det nu lige er MIG, der skal sige det – eller om det er bedre, at det er nogen andre.

Men hvad gør du? Sidder du på viden og håber, at nogen andre bruger den, så det ikke er ubehageligt for dig? Eller råber du fra kirketårnet hver gang? Og har du en bevidst tilgang til, hvornår du gør det ene eller det andet? Tænk over det.

Tilmelding til nyhedsbrev

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!