Sæt grænserHun ringede og var helt færdig. Det var gået op for hende, at hun lod folk overskride sine grænser. Ikke alene lod hun dem gøre det, men hun havde ladet dem gøre det i årevis. Og nu var hun færdig. Helt helt færdig. I årevis havde hun levet på andres præmisser og med fokus på andres ønsker, og nu ville hendes indre stemme bare ikke tie stille mere. Og det gør ondt lige nu, men det bliver bedre, og jeg VED, at hun bliver glad igen.


Der er det med dine grænser, at det er vældig godt at definere dem. At vide, hvad der er så vigtigt for dig, at HER går grænsen. Her må du sige fra. (Og det kan du fint gøre respektfuldt og værdigt – det kommer med øvelsen).


En af måderne du kan lære dine egne grænser at kende er ved at definere 3-4 kerneværdier for dig selv. Værdier, som er så vigtige for dig, at de hjælper dig med at træffe valg og fravalg (og ja, nogen gange kan det være andre mennesker.


Jeg har fx selv en værdi på frihed. Det betyder, at jeg ikke skal forpligte mig til noget eller nogen, der ikke gavner mig på en eller anden måde. Jeg kommer ikke til at ’ofre’ mig på frihed. Andre kan have en værdi på æstetik. Det kan handle om, at uanset hvad så vil fokus ligge på at bo eller arbejde steder, hvor det er smukt at være. Det kan give en ro helt ind i sjælen, som er dyrebar. Eller hvad det nu er.


Men hvad kan du så gøre, når du kan mærke, at hov – her går grænsen? Her kommer et par forslag eller tre:

  • Sig ”Jeg kan mærke, at jeg lige nu har brug for at trække mig fra den her samtale” – for man har ikke altid en pligt til at fortsætte en snak, der er ved at køre af sporet.

  • Sig ”Jeg kan godt se, hvor du vil hen og at du handler ud fra den bedste intention, men jeg kan ikke være med her.” (eller hvad der nu er passende i den situation)

  • Husk, at det at sige nej eller nej tak ikke er det samme som at være ond mod andre. Det er bare at respektere sig selv. Og hvis du ikke gør det selv, hvem skal så?

Husk, at jeg laver længerevarende coachingforløb for mennesker, der trænger til at finde sig selv igen.

49 visninger0 kommentarer

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • Denmark 

+45 26 18 61 90 • mhl(a)mettehl.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046

paypal_logo.png
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • envelope-35394_1280

MHLauesen 2020 ©