Livet - det handler om livetI dag for 8 år siden fik jeg besked om, at jeg havde modermærkekræft. Jeg kan huske, at jeg blev chokeret, efterfulgt af virkeligt bange og derefter fulgte nogle meget aktive timer med at kontakte venner og familie og forberede mig på operation - og en anden slags jul.


Hospitalet ville meget gerne operere inden jul for både min og deres skyld. Derefter fulgte en meget stærk oplevelse af at blive taget godt og professionelt hånd om af læger og sygeplejersker, så jeg kunne føle mig tryg samt at vide, der var styr på det. Og det var der.


De optimerede processen, så jeg ikke skulle være bekymret mere end højst nødvendigt og vente længere end nødvendigt på, hvad der for dem var en helt banal rutineoperation. Og det har jeg været så utroligt taknemmelig for lige siden. Jeg har kun et (pænt stort) ar, der minder mig om det sammen med en nok usund respekt for solen. I ser solskin - jeg ser dødsstråler fra helvede. Og jeg ved også, at det er op til mig selv at finde en sund balance. Jeg skal ikke være i solen midt på dagen, jeg skal bruge solbeskyttelse, jeg skal opføre mig fornuftigt. Og jeg gør mit bedste. Det er en læringsproces for mig. Stadigvæk. Jeg savner at være solbrun - det kommer nok ikke til at ske igen - men jeg er her og jeg har det godt.


Nå - det var bare en vinter-reminder om, at livet er godt, og at du værdsætter noget (fx livet) mere, hvis du ved, du kan miste det. Og at de små fortrædeligheder, andre gør, nok er fuldstændigt ligegyldige i den store helhed.


så vælg dine kampe med omhu - de fleste er ikke noget værd og æder bare din glæde og din energi.


Rigtig god jul til alle!

38 visninger

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • Denmark 

+45 26 18 61 90 • mhl(a)mettehl.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046

paypal_logo.png
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • envelope-35394_1280

MHLauesen 2020 ©