Er dine forventninger rimelige?

Hvis du ikke har realistiske forventninger til noget eller nogen, så er der kun en, det går ud over: Dig.Mit ”plejer” er lige blevet voldsomt ændret. Jeg har et hus i en skov i Sverige. Og nu har de fældet skoven. Og det er skrækkeligt, men det er en del af præmissen ved et hus i Sverige, for skovbrug er landbrug, og det er en forretning. Men det er også mit fristed, som nu ser helt helt anderledes ud. Og lige her er det helt nødvendigt, at jeg forsøger at se fremad i stedet for at savne, hvad der var.


Jeg elskede det, der var, men det varer mindst 20 år, før det bliver sådan igen. Jeg må med andre ord indstille mig på nuet, som det er og på nogen andre forventninger til fremtidens ferie i mit lille røde hus i skoven. Og hvordan gør jeg så det: Jeg glæder mig over, at jeg nok kommer til at se flere dyr, fordi deres stier er der endnu, men de kan ikke længere skjule sig i krattet. Jeg tror også, at det bliver lettere at finde svampe næste efterår, for nu er det til at komme til i skovbunden. Vi får også mere lys og luft – til gengæld får vi mindre skygge, men den kan vi selv sørge for med en parasol.


Hvis jeg hænger for meget fast i noget, som jeg VED ikke bliver til noget, så er der kun en, det går ud over. Og det er mig. Derfor skylder jeg mig selv at anerkende nuet og fremtiden, for jeg vil altså gerne blive ved med at være glad for at komme her. Og det kan jeg godt. Det kræver bare, at jeg ændrer mine forventninger – at jeg gør dem realistiske.


Og jeg tør vædde med, at der er masser af ting i dit liv, som kun bliver bedre, hvis du accepterer dem, som de er og ikke stiller uopnåelige forventninger til dem.

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • Denmark 

+45 26 18 61 90 • mhl(a)mettehl.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046

paypal_logo.png
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • envelope-35394_1280

MHLauesen 2020 ©