En rigtig sur citron


Jeg har det desværre sådan, at jeg let - alt for let - bliver påvirket af sure og negative mennesker, der kun siger sure og negative ting. Jeg har lige tilbragt et par dage med sådan et menneske, og gudhjælpemig om jeg ikke også skulle sidde ved siden af sådan en i flyet hjem.


Hun kom ind og satte sig, og så gik maskinen i gang: Alt var galt, flysædets bredde, lugten i kabinen, hvordan de pakkede kufferterne i flyet, hvordan personalet gav forkerte oplysninger (det gjorde de ikke), hvordan der blev taget for lidt hensyn til hende, hvordan hun havde ondt i fødderne, og senere også i måsen, hvordan hendes mand ikke kunne finde det, hun skulle bruge i tasken over en anden stolerække - etc etc. Jeg sad og vendte min højtuddannede hjerte for at finde noget at sige til hende, så hendes uafladelige talestrøm om alt muligt grimt bare kunne stoppe. Men jeg kunne ikke komme på noget, og så i afmagt tog jeg min bog frem. En fantastisk klog bog, der hedder The Subtle Art of Not Giving a Fuck - den handler dybest set om at acceptere livet, som det er og tage ansvar for sig selv.


Og så skete miraklet: Hun læste over min skulder og grinede af noget sjovt i den. Og lige der fik jeg lidt af troen på menneskeheden igen.

34 visninger0 kommentarer

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • Denmark 

+45 26 18 61 90 • mhl(a)mettehl.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046

paypal_logo.png
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • envelope-35394_1280

MHLauesen 2020 ©