Amerikanske ADP Research Institute (https://www.adpri.org/) har lavet en undersøgelse, hvor de spugte en gruppe på 517 amerikanere på arbejdsmarkedet om forskellige parametre i forbindelse med modstandskraft og deres arbejde. 

Deres definition på modstandskraft er: Evnen hos den enkelte til at modstå, komme gennem og arbejde gennem udfordrende omstændigheder eller begivenheder på arbejdet.

Nogen af deres resultater er følgende:

Jo højere op du er i virksomhedens hierarki, jo større er sandsynligheden for, at du scorer højt på modstandskraft.

Konklusion

Det vil altså sige, at beslutningstagerne i virksomhederne har nogle helt andre forudsætninger for, hvad “menigmand” kan klare, end dem som beslutningerne påvirker. Oven i købet bliver strategier og handleplaner typisk udarbejdet af videnarbejdere. Det er en anden gruppe, der også scorer højt på modstandskraft – faktisk næsten lige så højt som den øverste ledelse.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Hvad kan man så gøre? Ja, det kommer undersøgelsen desværre ikke med svar på – og jeg hører meget gerne fra dig, hvis du adgang til rapporter eller tiltag om det.

ADP Research Institute har ud over denne rapport en række spændende rapporter om arbejdsmarkedet på globalt plan – herunder hvordan Covid-19 påvirker arbejdslivet.

Læs executive summary her: https://www.adpri.org/wp-content/uploads/2020/09/03154031/R0121_0920_v1_RS_ExecSummary.pdf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *