Er du leder? Lær om forandringer

Som leder er noget af det vanskeligste – og mest almindelige – at håndtere forandringer. Både store og små forandringer. De er vanskelige at håndtere, fordi de stort set altid påvirker mennesker – og menneskers reaktioner er meget forskellige. Her skal du træde varsomt og sætte gode rammer.

Overordnet set giver forandringer utryghed eller uro i mennesker. Det er noget, vi har med os fra stenalderhjernens tid, hvor det ukendte som regel var noget farligt. Og det er individuelt, hvordan vi reagerer ved forandringer – noget reagerer meget over de små forandringer – hvor andre kun reagerer lidt ved de store forandringer. Det er individuelt.

Der er ikke en fælles løsning, der dækker alt, men her kommer nogle overordnede rammer, du kan sætte for den forandring, du skal til at gennemføre.

Derudover så kan der ske det ved de relativt større forandringer, at hjernen opfatter store forandringer på samme måde, som den gør, når man tager fejl. Dette kan medføre det samme ubehag, som når folk føler skam. Uden dog at have noget at være skamfulde over.

Og ikke mindst så skal du anerkende, at forandringer kan være svære at håndtere. Nogen håndterer i fin stil at få at vide, at afdelingen skal lægges sammen med nogen andre og i øvrigt flyttes til en anden lokation, og andre kan gå i baglås over at skulle flytte ind på nabokontoret med de samme mennesker.

Jo bedre dit forarbejde, jo mere smidigt vil forandringen ske. God fornøjelse

Tilmelding til nyhedsbrev

  1. Hvor er glad jeg glad for at læse den artikel. Er selv o en dyb efter et endt ægteskab hvor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.