At spørge om hjælp / Asking for help

At spørge om hjælp / Asking for helpJeg står foran at skulle bede en række mennesker om at gøre noget for mig. Hver for sig og i deres respektive netværk. Og jeg bruger lang tid på diverse krumspring for at undgå det, fordi jeg selv har svært ved at bede andre om hjælp. Men det pudsige er, at jeg selv ikke har nogen problemer med at skulle hjælpe andre. Hvis man nu går ud fra, at jeg hverken er værre eller bedre end gennemsnittet, så burde i hvert fald hver anden af dem, jeg skal spørge, være indstillet på at hjælpe mig. Så hvorfor er jeg så så bekymret for, at de skulle sige nej?

Hvis vi nu igen går ud fra, at jeg nogenlunde som de fleste, så er det noget med, at jeg vil føle mig sårbar i det øjeblik, jeg spørger dem om en tjeneste. Men er det en reel sårbarhed? Er det noget, der vil smadre min tilværelse, hvis jeg får et nej? Hvis jeg får to nej’er? Næ, faktisk ikke. Overhovedet ikke. Så derfor hvis jeg nu sætter mig ned og ser nøgternt på det, så kan jeg få virkeligt mange nej’er uden andre konsekvenser end en lidt såret forfængelighed. Har jeg haft det før? Ja, det har jeg. Har jeg overlevet det i fin stil? Ja, det har jeg.

Ok – lad os så gå ud fra, at måske hver 3. siger ja til at hjælpe mig. Så har jeg jo faktisk allerede en ganske stor mængde hjælp. Og det er jo formålet med mit kommende råb op hjælp.

Og så kan man jo lige spekulere over, at hvis jeg nu stopper efter det første nej, så kan det jo være, at jeg går glip af de næste 4 ja’er? Så måske skal det slet ikke være så svært at bede om hjælp.

Pludseligt blev det lidt lettere at bede om hjælp.

Asking for helpI’m about to ask a number of people to do something for me. Separately and in their different networks. And I’m spending a lot of time procrastinating doing it because I personally find it difficult to ask people for help. The funny this is that I have no problems whatsoever with helping others. Now assuming that I’m neither better nor worse than the average person then at least every second person, I ask, would be inclined to help me. So why am I so worried that they would turn me down?

Again assuming that I’m pretty much like everybody else then it could be because I feel vulnerable when I ask for a favour. But will I really be vulnerable? Would my life be shattered to bits if I get a ‘no’? If I get two ‘nos’? Actually not. Not at all. So if I look at it realistically, I could get a large number of ‘nos’ with no other consequences than a bit of hurt vanity. Have I tried that before? Yes, I have. Did I live through it easily? Yes, I did.

So let’s assume that perhaps one in three people would be willing to help me, then I would already get a lot of help. And that was the whole point of my reaching out in the first place.

And food for thought: If you stop after the first ‘no’, then you may miss the next 4 ‘yes’es. And then asking for help may not be that difficult.

Somehow asking for help is a bit easier now.

#hjælp#næstekærlighed#angst#frygt

Tilmelding til nyhedsbrev

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!