Om modstandskraft i organisationen



Amerikanske ADP Research Institute (https://www.adpri.org/) har lavet en undersøgelse, hvor de spugte en gruppe på 517 amerikanere på arbejdsmarkedet om forskellige parametre i forbindelse med modstandskraft og deres arbejde. 



Deres definition på modstandskraft er: Evnen hos den enkelte til at modstå, komme gennem og arbejde gennem udfordrende omstændigheder eller begivenheder på arbejdet.



Nogen af deres resultater er følgende:



  • 19% af medarbejderne har høj modstandskraft
  • Hvis du elsker det, du laver, så er der 3,9 gange større sandsynlighed for, at du har høj modstandskraft. Altså hvad du ELSKER ikke noget om, du er god til det.
  • Jo mere, vi stoler på vores leder - altså har tillid til vedkommende, jo større er sandsynligheden for en vis modstandskraft.
  • Jo mere troværdige vi opfatter 'senior leaders', jo mere modstandskraft har vi
  • De højeste niveauer for individuel modstandskraft ses hos de medarbejdere, der har tillid til både deres team-leder og deres 'senior leaders'
  • Hvis du er videnarbejder, så er der 2,9 gange større sandsynlighed for, at du har modstandskraft - at du er resilient.
  • Der er ikke statistisk belæg for, at mænd skulle være mere resiliente end kvinder (17 vs. 21%)
  • Og det har alder heller ikke
  • Eller hvor vidt du er del af et team eller ej


Jo højere op du er i virksomhedens hierarki, jo større er sandsynligheden for, at du scorer højt på modstandskraft.



Konklusion



Det vil altså sige, at beslutningstagerne i virksomhederne har nogle helt andre forudsætninger for, hvad "menigmand" kan klare, end dem som beslutningerne påvirker. Oven i købet bliver strategier og handleplaner typisk udarbejdet af videnarbejdere. Det er en anden gruppe, der også scorer højt på modstandskraft - faktisk næsten lige så højt som den øverste ledelse.



Der er ingen alternativ tekst for dette billede


Hvad kan man så gøre? Ja, det kommer undersøgelsen desværre ikke med svar på - og jeg hører meget gerne fra dig, hvis du adgang til rapporter eller tiltag om det.



ADP Research Institute har ud over denne rapport en række spændende rapporter om arbejdsmarkedet på globalt plan - herunder hvordan Covid-19 påvirker arbejdslivet.



Læs executive summary her: https://www.adpri.org/wp-content/uploads/2020/09/03154031/R0121_0920_v1_RS_ExecSummary.pdf

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!