Sådan håndterer du Rasmus Modsat


Sådan håndterer du Rasmus Modsat



Du kender ham godt. Ham, der til alle møderne, altid har 15-16 spørgsmål til de nye forslag - og alle leveret med en god mængde tvivl. I starten er man venlig, og så bliver man mere og mere stram i betrækket, for hvorfor pokker er han så enormt kritisk hele tiden? Og hvorfor er han det møde efter møde efter møde?



Og til sidst sidder alle og ruller med øjnene hver gang Rasmus åbner munden og stiller sine spørgsmål.



Men prøv lige at overveje det her: Rasmus er måske slet ikke sur. Rasmus er derimod virkeligt interesseret i at finde den bedste løsning, og han er fuld af tvivl om, I nu har afdækket sagen godt nok. Og for at kunne finde den bedste løsning eller for at kunne blive overbevist om et nyt tiltag, så har Rasmus brug for at vide, at der ER taget højde for stort set alle alternativerne. Og det er dem, han afsøger gennem alle sine spørgsmål. Og når han har fået alle sine svar, SÅ er han med på ideen – eller også har I fundet ud af, at løsningen ikke holder alligevel. Og det er ikke Rasmus, der har skudt den ned – han har bare stillet spørgsmålene til afklaringen. Og dermed har Rasmus faktisk kvalitetssikret forslaget.



Hvis du nu så også lige forestiller dig, at Rasmus har mere brug for tryghed og faste rammer, end du har, og at det er derfor han spørger så meget ind, kan du så ikke lettere tilgive ham, at han måske bruger mere af din tid, end du havde regnet med? For du får jo faktisk også en del mere viden med i købet, end du havde forventet.



Hvad kræver det af dig at få glæde af den nye og brede viden? At DU er åben og ikke kun går ud fra, at Rasmus bare er sur og imod. Hvis du derimod er åben og lytter OG spørger ind til det, han siger, så vil du faktisk få en fin indsigt i en systematisk kvalitetsafdækning, som gavner helheden. Og dermed også dig.



Så Rasmus er slet ikke Modsat – han sørger bare for, at det hele virker for jer alle sammen. Til gavn for dig og for jeres kolleger og for ham selv. Og han er nok slet ikke klar over, at det er så synligt, at han i bund og grund bare har brug for at være sikker og tryg og vide, hvad der skal ske.



Hov! Fik du lige vendt en situation på hovedet der?



Tilmelding til nyhedsbrev











Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!