Anerkendelse er vigtigt/ Recognition matters

Anerkendelse er ikke ros – det er også det at SE, at andre leverer en indsats

Jeg er involveret i noget frivilligt arbejde, hvor vi bruger en del tid, kører til og fra etc. Og vi, der gør det har nogen udgifter på det. Og det er ok. Vi gør det jo, fordi vi finder mening med vores arbejde.

For nylig oplevede vi så, at et af medlemmerne brugte temmelig lang tid på at fortælle os, der er aktive, hvordan vi gjorde det hele forkert og ikke var kompetente. Og det må man jo godt synes. Men på intet tidspunkt fik vi den mindste smule anerkendelse for de mange timers arbejde, vi har lagt kvit og frit. Og sådan når jeg ser bagud på episoden, så er det faktisk det, der står for mig som det mest sølle.

Den episode har givet mig to læringer:

Og hvad får du så ud af den lille anerkendelse:

Og helt ærligt: Det koster ikke dig noget at anerkende andre for noget. Det er helt gratis.

Recognition matters

I am involved in some volunteer work where we spend a lot of time, drive back and forth etc – and we do so at some personal expense – and that’s ok. We do it because we find meaning in the work we do.

Recently, we experienced that one of the non-active members spent quite some time trying to tell us how we did it all wrong and weren’t really competent. And of course, he’s free to think what he likes. But at no point did we get the slightest bit of recognition for the many hours of work we have put in for nothing. And so, when I look back on this episode, that stands out to me as being really petty.

That episode taught me two things:

And what do you get from that bit of recognition:

And honestly: It doesn’t cost you anything to acknowledge others for something. It is completely free.

Tilmelding til nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *